Hockeysters Kampong besluiten voorbereiding met zevenklapper: "Willen op termijn naar die play-offs"

Renee van Laarhoven was trefzeker namens Kampong
Renee van Laarhoven was trefzeker namens Kampong © Orange Pictures
UTRECHT - De hockeysters van Kampong besloten de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een doelpuntrijke zege op Huizen. De Utrechtse dames wonnen met 7-0, dankzij treffers van onder anderen Renée van Laarhoven, Malou Pheninckx en Michelle Simons.
De nieuwe coach van de Kampong-dames blikte met RTV Utrecht vooruit op het nieuwe seizoen

Trainerswissel

De dames van Kampong worden sinds een aantal weken getraind door coach Pieter Bos, die als assistent het stokje overnam van Michiel van der Struijk. Van der Struijk kreeg enigszins verrassend zijn congé nadat het vorige hockeyseizoen noodgedwongen werd afgebroken vanwege het coronavirus.
Bos was enkele jaren hoofdcoach van regiogenoot Voordaan en de voorbije jaren in diverse functies al werkzaam bij de Utrechters. Met het hoofdtrainerschap bij Kampong ging een lang gekoesterde wens van Bos versneld in vervulling.
"Toen ik naar Kampong ging om assistent van Michiel (Van der Struijk, red.) te worden, heb ik die ambitie wel uitgesproken." Na het vertrek van Van der Struijk, waar Bos zich niet verder over wilde uitspreken, gebeurt dat nu sneller dan aanvankelijk gepland.
Toen ik naar Kampong kwam, had ik de ambitie om hoofdcoach te worden
Pieter Bos

Play-off plannen

De Utrechters hebben al langer de wens om zich ook met de vrouwentak van de club te mengen bij de top van Nederland. Vorig seizoen tikte Kampong, toen nog met Van der Struijk, regelmatig dat niveau aan, maar was het niet constant genoeg om mee te strijden om de bovenste plaatsen. Daar moet komend seizoen verandering in komen, vertelt Bos in gesprek met RTV Utrecht.
De spelersgroep is vrijwel intact gebleven. "Belangrijk daarin is natuurlijk Malou Pheninckx, die ook Oranje-international is. Ook van Renée van Laarhoven verwacht ik veel, want zij zit steeds dichter tegen dat niveau aan", aldus Bos. "Er staat een heel goede groep met ook nog eens drie speelsters die bij Jong Oranje zitten."
Tegenvaller voor Bos is dat hij het de komende maanden zal moeten stellen zonder Lisa Gerritsen, vorig seizoen nog topscorer van de Utrechtse hoofdklasser. Gerritsen is zwanger en tenminste de komende maanden niet inzetbaar. "Balen natuurlijk, maar het goede nieuws is dat we er in ieder geval nog iemand bijkrijgen. Een speelster uit Argentinië (Maria del Pilar Romang, red.), die momenteel nog wacht op haar werkvergunning."
Er komt nog een speelster bij, alleen wachten we op haar werkvergunning
Pieter Bos

Seizoensstart

Met een nieuwe coach en een overtuigende oefenzege op Huizen is het de vraag of de Kampong-dames ook goed kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. Komend weekend mag de ploeg van Bos dat laten zien als het op bezoek gaat bij Pinoké.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.