Van de Sanden prolongeert met Lyon titel in Champions League

© ANP
IJSSELSTEIN - Het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden uit IJsselstein heeft het abonnement op de titel in de Women's Champions League met een jaar verlengd. De Franse succesformatie was in de finale in San Sebastián met 3-1 te sterk voor VfL Wolfsburg.
Voor de titelhouder kwamen Eugénie Le Sommer en Saki Kumagai in de eerste helft tot scoren. Alexandra Popp verkleinde de achterstand in de 58e minuut, maar verder liet Lyon het niet komen. Sara Björk Gunnarsdottir besliste het duel in de 88e minuut. Een minuutje eerder was international Van de Sanden bij Lyon ingevallen. Dominique Janssen speelde de hele wedstrijd bij Wolfsburg.
Voor Lyon was het de vijfde titel in de Champions League op rij en de zevende in totaal. Wolfsburg, dat in de achtste finales FC Twente uitschakelde, bleef op twee eindzeges staan. De Duitse club verloor in 2016 en 2018 eveneens van Lyon in de finale.
Pernille Harder speelde waarschijnlijk haar laatste wedstrijd voor Wolfsburg. Op zaterdag lekte uit dat de Deense spits waarschijnlijk overstapt naar Chelsea voor een afkoopsom van 350.000 euro. In navolging van het mannentoernooi werd de Champions League voor de vrouwen in een verkorte vorm in één land afgewerkt. De duels vonden afwisselend in Bilbao en San Sebastián in Spanje plaats, achter gesloten deuren vanwege de coronacrisis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.