RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Eindelijk weer aan de slag!

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Een thuiswedstrijd deze week. Eindelijk weer! Ik ben onderweg naar de Nederlandse
Kampioenschappen Atletiek: in Utrecht. Heerlijk om na al die maanden weer bij een groot toernooi te kunnen fotograferen. Hoewel ik mezelf, terwijl ik mijn auto de rustige parkeerplaats opdraai, wel afvraag wat ik ga aantreffen.

Onwillekeurig doemen in mijn gedachten beelden op van een muisstille atletiekbaan zonder enig publiek waar atleten ingetogen en geconcentreerd hun ding doen op gepaste afstand gevolgd door gemondkapte cameramannen (en omdat het toch alleen maar mijn fantasie betreft ook een verdwaalde cameravrouw) en fotografen die tegen een gitzwarte achtergrond van dreigende onweerswolken stilletjes hun werk doen.

Maar niets is gelukkig minder waar. Ik tref een baan vol leven aan. Het krioelt er van de mensen. En ondanks de verplichte afstand is het er ouderwets gezellig. Iedereen lijkt blij om elkaar weer te zien; om weer aan de slag te kunnen. Te mogen.


Dafne en Femke
Mijn missie voor vandaag is Dafne Schippers en Femke Bol samen op een foto te krijgen. Hoe mooi zou dat zijn: twee topatleten uit onze provincie hier in Utrecht tegen elkaar strijdend op de 200 meter. Femke is in bloedvorm. Dat weten we inmiddels wel. Ze loopt de ene na de andere toptijd. En hoewel de 400 meter horden haar specialiteit is, heeft ze vandaag haar zinnen gezet op de 200 meter de favoriete afstand van Dafne. Ik verheug me er op.

In afwachting van de series, ga ik op zoek naar andere provinciegenoten die in actie komen. Getriggerd door de waterbak kies ik voor de 3000 meter steeple chase. Er lopen twee atleten van het Utrechtse Hellas mee, Lars Cazander en Tim de Wild en ook een van de AV Triathlon uit Amersfoort, Mervin van der Horst. Dikke kans dus dat er medailles worden veroverd.

Splash!
Ik ga dicht bij de bak zitten om het allemaal goed te kunnen zien. Zodra ik de mannen de bocht door zie komen, beweeg ik me niet meer en houd mijn camera gereed. Het volgende moment denderen de mannen voorbij en voor ik het weet; 'SPLASH', gutst het water aan alle kanten over me heen. Geweldig!

El Rio Grande in Walibi is er niets bij. Meer dan happy bekijk ik het resultaat op het schermpje van mijn camera. Mijn dag kan niet meer stuk. Zelfs niet als ik uren later tijdens de finale van de 200 meter nog lang verbaasd en ongelovig tuur naar de lege baan waarop ik hoopte Dafne Schippers te gaan zien.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -