RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong en SCHC leveren 'potentials' aan nationale trainingsgroepen

1/2
BILTHOVEN/UTRECHT - Hockeybondscoaches Alyson Annan en Max Caldas hebben tien spelers en speelsters van Kampong en SCHC als zogenoemde potentials toegevoegd aan de trainingsgroepen die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Vrouwen
Bij de vrouwen is een schaduwgroep gevormd met speelsters die dicht tegen de huidige selectie van het Nederlands elftal aanzitten. Tot die groep behoren SCHC-keepster Alexandra Heerbaart en haar teamgenotes Yibbi Jansen en Famke Richardson samen met Renée van Laarhoven van Kampong.

Daarnaast is er een groep met hoofdklasse-speelsters die de kans krijgen om te trainen onder de leiding van de staf van het Nederlands elftal om te bekijken of zij potentie hebben om in de toekomst aan te sluiten. Anna de Geus van SCHC en het Kampong-duo Gabrielle Mosch en Michelle Simons zijn in die groep opgenomen.

Pien Dicke, Kyra Fortuin, Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Xan de Waard en Ginella Zerbo van SCHC en Malou Pheninckx van Kampong zijn opnieuw opgeroepen in de vaste trainingsgroep van Alyson Annan.

 Ook Yibbi Jansen van SCHC behoort tot de potentials Ook Yibbi Jansen van SCHC behoort tot de potentials | Foto: Orange Pictures

Mannen
Max Caldas beperkt zich bij de mannen tot een kleinere groep spelers uit de hoofdklasse en jong Oranje die is toegevoegd aan de trainingsgroep. Onder hen Derck de Vilder, Bram van Battum en Silas Lageman, allen van Kampong.

De Kampong-spelers Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Terrance Pieters en Sander de Wijn behoren tot de vaste trainingsgroep.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -