Twisker: 'Met komst Ten Teije meer opties voorin'

© Dick Gijsbertsen
VEENENDAAL - Met de komst van aanvaller Lars ten Teije heeft GVVV een multifunctionele vervanger gevonden voor de spoorslags vertrokken Berry Powel. "Hij is als linksbuiten opgeleid, maar kan ook als centrumspits of als nummer 10 spelen", zegt trainer Jochem Twisker van de Veenendaalse tweede divisionist over de nieuwste aanwinst. "Met Lars hebben we meer opties voorin."
Twisker schetst de bij Vitesse opgeleide linksbenige aanvaller als technisch zeer vaardig, niet uitgesproken snel maar ook zeker niet langzaam. "En hij is balvast, maar of hij een aanspeelpunt kan zijn moet nog blijken. Hij heeft het wel in zich."
Ten Teije sluit deze week aan bij de selectie van GVVV, maar zal waarschijnlijk zaterdag bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen Quick Boys nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. "Normaliter lijkt me dat te vroeg, maar ik sluit het niet uit. Dat hangt ook van de training van donderdag af", aldus Twisker.

Risico

GVVV heeft met Ten Teije de selectie voor komend seizoen rond, maar neemt met het aantrekken van de aanvaller uit Apeldoorn ook een risico. Vorige week leek hij nog in beeld bij eerste divisionist Go Ahead Eagles. Het zou dus zo maar kunnen dat hij voor 6 oktober, als het transferwindow voor het betaalde voetbal dicht gaat, nog bij een profclub tekent.
"Ja, dat risico bestaat, maar dat bestaat ook voor onze andere spelers", stelt Twisker. "Voor ons lag de transferdeadline op 31 augustus, wij konden niet langer wachten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.