RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht haalt Franse jeugdinternational Lottin (19) van Bordeaux

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich versterkt met Albert Lottin, een 19-jarige middenvelder van Girondins de Bordeaux. Lottin is jeugdinternational in Frankrijk onder 19 en sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

Lottin heeft in de Domstad een contract getekend tot de zomer van 2023, met de optie voor een extra jaar. De verdedigend ingestelde middenvelder maakte op zijn zeventiende al zijn debuut in de Ligue 1 namens Bordeaux.

We zijn ervan overtuigd dat hij zich snel kan ontwikkelen tot een eerste elftalspeler"
Jordy Zuidam

Technisch directeur Jordy Zuidam prijs het talent, de potentie en het voetballende vermogen van Lottin. "Hij is een echte atleet en is een dynamische middenvelder. We zijn er trots op dat Albert in onze plannen met hem gelooft en hebben veel vertrouwen in de samenwerking", aldus Zuidam.

"Hij sluit eerst aan bij Jong FC Utrecht, om vlieguren te maken en om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, speelstijl en nieuwe club. We zijn ervan overtuigd dat hij zich snel kan ontwikkelen tot een eerste elftalspeler", zegt de technisch directeur.

Lottin komt uit de koker van oud-FC Utrecht-speler Didier Martel, die de laatste jaren meerdere Franse spelers gescout heeft voor de eredivisionist. Onder meer Sébastien Haller en Jean-Christophe Bahebeck werden aangedragen door Martel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -