Twee leden selectie FC Utrecht positief op corona: oefenduel afgelast

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft het geplande oefenduel van woensdagmiddag tegen KFC Uerdingen af moeten gelasten vanwege twee positieve coronabesmettingen. Het gaat volgens de club om twee leden die deel uitmaken van de A-selectie. Deze mensen zijn voor tien dagen in quarantaine geplaatst, volgens de richtlijnen van het RIVM.
"FC Utrecht heeft uitgebreid contactonderzoek gedaan waaruit bleek dat er op dit moment geen quarantaine nodig is voor overige leden van de selectie", schrijft de club op de website. "Op korte termijn vindt een hertest plaats bij de overige selectie- en stafleden."
Om wie het gaat, heeft FC Utrecht niet bekendgemaakt. De directe kern rondom de A-selectie van trainer John van den Brom bestaat naast spelers ook uit de technische staf en verzorgers.

Onduidelijkheid

De Domstedelingen zouden woensdag een besloten oefenduel spelen tegen Uerdingen, een Duitse club. Dat duel is afgelast na de bekendmaking van de besmettingen.
Of de besmettingen binnen de selectie gevolgen hebben voor de geplande oefenwedstrijd van dit weekend tegen 1. FC Köln, is nog niet bekend. Dat laat de club weten aan RTV Utrecht. Over tien dagen begint FC Utrecht aan de competitie: op 12 september is AZ de eerste tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.