RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ellen van Dijk ziet 'fantastisch parcours' op nieuw WK tijdrijden, maar is nog niet zeker van deelname

WOERDEN - Het wereldkampioenschap wielrennen gaat dit jaar alsnog verreden worden. Enkele weken terug trok Zwitserland de organisatie terug, maar in Imola (ItaliŽ, 24-27 september) is een goede vervanger gevonden. Wielrenster Ellen van Dijk uit Woerden is blij verheugd: "Het is vooral leuk dat het doorgaat, dat was de grote vraag."

De internatonale wielerunie UCI kiest ervoor om vier wedstrijden te rijden op het WK in ItaliŽ. De elite-mannen en de elite-vrouwen rijden een vlakke tijdrit en een bergachtige wegwedstrijd. Start en finish liggen op het autocircuit van Imola, maar de route zoekt ook de bergen in de regio van Bologna op.

Van Dijk (wereldkampioene tijdrijden in 2013) kijkt vooral uit naar de tijdrit. "Die ziet er erg mooi uit", zegt ze. "Het parcours is nagenoeg vlak. Dat ligt mij wel en is dus erg positief." De tijdrit is 32 kilometer lang en kent slechts 200 hoogtemeters.

Nog niet zeker van startplek op WK tijdrit
Ondanks dat de Woerdense een echte tijdritspecialist is, getuige haar wereldtitel in 2013 en haar vier Europese titels op dat onderdeel, is het niet zeker dat ze mag starten op het WK tijdrijden. "De selectie moet nog gemaakt worden en in Nederland is dat heel lastig", legt ze uit.

De tijdrit heeft een fantastisch parcours voor mij. Daar moet iets mogelijk zijn, dus hopelijk ben ik erbij"
Ellen van Dijk

Van Dijk heeft met regerend wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten en regerend Europees kampioene tijdrijden Anna van der Breggen de nodige concurrentie. Drie toppers... "Maar Nederland heeft slechts twee startplekken in plaats van drie. Normaal was Anna automatisch geplaatst geweest omdat ze Europees kampioen is, maar dat geldt dit jaar niet omdat niet alle continentale kampioenschappen gereden zijn."

Dus is Van Dijk afhankelijk van de selectie van bondscoach Loes Gunnewijk. "De tijdrit heeft een fantastisch parcours voor mij. Daar moet iets mogelijk zijn, dus hopelijk ben ik erbij", zegt ze.

De bergachtige wegwedstrijd wil de renster van Trek-Segafredo ook graag rijden. "Natuurlijk! Het is altijd mooi om voor Nederland te rijden. Klimmen gaat mij steeds beter af, al kan ik de pure klimmers lastig verslaan. Maar je weet nooit, misschien kan ik verrassen", aldus Van Dijk.

Giro Rosa en de klassiekers
In aanloop naar een mogelijke WK-selectie rijdt Van Dijk de Giro Rosa, de Ronde van ItaliŽ voor vrouwen. "Daar ga ik maandag naartoe en dan begint de wedstrijd vrijdag. We beginnen met een ploegentijdrit, daar wil ik goed zijn en een bijdrage leveren. De andere etappes rijd ik in steun van onze kopvrouw, niet voor een eigen uitslag. Daarna komen er nog mooie voorjaarswedstrijden eraan, maar die zijn nu in het najaar", lacht ze.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -