RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vechtsebanen onderdeel van 'onzekere' marathonkalender

1/2
UTRECHT - De KNSB heeft de marathonkalender gepresenteerd voor het nieuwe schaatsseizoen. Om helemaal 'coronaproof' te zijn heeft dit aardig wat voeten in aarde gehad. De Vechtsenbanen in Utrecht staat op het programma op donderdag 26 november als openingswedstrijd van de Trachitol Trophy.

Een eerste, snelle blik op de kalender oogt redelijk vertrouwd. "Maar corona vergt veel van ons. En alles wat we nu presenteren is onder voorbehoud", zegt disciplinemanager Willem Hut. "We gaan een heel ander seizoen tegemoet dan we gewend zijn."

 De voorlopige kalender marathonschaatsen De voorlopige kalender marathonschaatsen | Foto: KNSB

Om met het voorbehoud te beginnen: Hut is blij een kalender te kunnen presenteren, maar eigenlijk ligt niks definitief vast. De KNSB volgt de coronarichtlijnen van het kabinet, RIVM, de Veiligheidsregio's en NOC*NSF. Als het virus weer oprukt en de situatie wijzigt, kan de kalender er ineens heel anders uitzien. "In dat geval kunnen we snel schakelen", zegt de discipinemanager Marathon. "Dit hebben we de afgelopen weken ook uitgebreid besproken met de betrokken platforms van teams en rijders."

Het plan is om het peloton gewoon weer van start te laten gaan met de eerste wedstrijd om de Marathon Cup op de pittoreske Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Die staat wel een weekje later gepland dan gewoonlijk: zaterdag 24 oktober. De slotwedstrijd van het seizoen is weer in de Elfstedenhal te Leeuwarden, op zaterdag 27 februari 2021, zeg maar hetzelfde weekeinde als vorig jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -