RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derde divisie: Volle ziekenboeg Sportlust, DOVO mag Van der Laan opstellen

1/2
WOERDEN/VEENENDAAL - Op de kop af een half jaar nadat de voetbalcompetities vanwege corona werden stilgelegd, gaat de bal in de tweede en derde divisie weer rollen. Debutant Sportlust'46 gaat in de derde divisie A op bezoek bij Ter Leede. DOVO ontvangt Barendrecht.

Ter Leede - Sportlust'46
Het Woerdense Sportlust kende vorige week geen goede generale. De bekerwedstrijd bij GOES werd, na verlenging, met 1-0 verloren. Voor de wedstrijd van dit weekend in Sassenheim wordt een beroep gedaan op het improvisatievermogen van trainer Patrick Loenen. De ziekenboeg van Sportlust is namelijk erg goed gevuld. Daarnaast leverde doelman Menno de Jong deze week zijn spullen in. Dat betekent dat de jonge Juran Doezeman als tweede doelman plaatsneemt op de bank.

Loenen kan nog geen beroep doen op de nieuwelingen Abdel Metalsi, Damiano Schet, Wessel Meiring en Byron Burgering. Daarnaast ontbreken Rick Wils, Floris Mulder, Mike Verhagen, Rory van Gulik en Remco de Weerd.

 Rik Wils is één van de vele geblesseerden bij Sportlust'46 Rik Wils is één van de vele geblesseerden bij Sportlust'46 | Foto: Sportlust'46

Sportlust'46 ging drie keer eerder in competitieverband op bezoek bij Ter Leede. De Woerdenaren wonnen nog nooit. Eén keer werd gelijkgespeeld, twee keer won de thuisploeg. Het doelsaldo is 5-1 in het voordeel van Ter Leede.

DOVO - Barendrecht
Scott Calderwood kan in de thuiswedstrijd van DOVO tegen Barendrecht een beroep doen op de nieuwste aanwinst Jordie van der Laan. De van ASWH overgekomen aanvaller is vrijdagmiddag vrijgegeven door de KNVB.

Daarnaast ontbreekt ook de Schotse nieuwkomer Ciarán Summers. Hij brak tijdens één van de laatste oefenduels zijn arm is is zeker een maand uitgeschakeld.

Vorig seizoen eindigde DOVO - Barendrecht in 1-2. Dat was pas de derde keer dat Barendrecht op Panhuis wist te winnen. Van de elf duels die beide ploegen in competitieverband tegen elkaar speelden in Veenendaal won DOVO er zes. Twee keer eindigde het gelijk. De doelcijfers zijn 25-9 voor DOVO.

Live
DOVO - Barendrecht begint zaterdag om 14.30 uur, bij Ter Leede - Sportlust'46 wordt een half uur later afgetrapt. Beide duels zijn live te volgen via Radio M Utrecht, in het programma Namen & Rugnummers. Dat kan via de 93.1FM, via de kabel of via de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -