RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede divisie: het gaat eindelijk weer om de knikkers

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - In de tweede divisie begint IJsselmeervogels zaterdag met de topper thuis tegen Rijnsburgse Boys. Spakenburg en GVVV spelen uit tegen respectievelijk Scheveningen en Quick Boys. Het is voor de drie clubs de eerste officiŽle wedstrijd sinds 7 maart.

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys
Een klassieker in het zaterdagvoetbal, zo kun je het duel tussen de 'Rooien' en de 'Uien' wel noemen. twintig keer eerder stonden beide amateurgrootmachten tegenover elkaar op de Westmaat. Na de 1-1 van vorig seizoen staat de teller op elf zeges voor de Vogels en vijf voor Rijnsburgse Boys. De doelcijfers zijn 41-23 in het voordeel van de thuisclub.

Die thuisclub kan nog niet beschikken over Philippe van Arnhem. De voormalige RKC-er is nog niet vrijgegeven door de Bulgaarse bond. Mike van de Laar ontbreekt vanwege een schorsing.

 Mike van de Laar is geschorst Mike van de Laar is geschorst | Foto: Geert Lommers

IJsselmeervogels kende geen top voorbereiding, reden waarom de nieuwe trainer Berry Smit de hoge verwachtingen van de fans enigszins temperde. Een paar dagen na die uitspraken leken de Vogels wŤl wakker en werd NSC Nijkerk in de laatste oefenwedstrijd met 7-1 verslagen.

Tegenstander Rijnsburgse Boys geldt als outsider voor de titel. Het is wel de vraag hoe de club het vertrek van de veelscorende middenvelder JoŽl Tillema naar AFC gaat opvangen.

Spakenburg
Spakenburg speelde vorig seizoen de eerste wedstrijd na het vertrek van John de Wolf naar Feyenoord uit tegen Scheveningen. Interim-trainer Chris de Graaf zag zijn debuut als hoofdtrainer eindigen in een 5-0 nederlaag. Zaterdag gaan de Blauwen op voor revanche.

 Vince Gino Dekker is op de weg terug na een blessure Vince Gino Dekker is op de weg terug na een blessure | Foto: Orange Pictures

Dat gebeurt met de nieuwste aanwinst Diego Snepvangers bij de wedstrijdselectie. "Da's een goed ventje en hij is topfit", zegt trainer Eric Meijers over de aanvaller. Vince Gino Dekker en Everton Pires Tavares ontbreken nog. Zij zijn op weg terug na een blessure en gaan dit weekend voor het eerst weer minuten maken in het tweede elftal.

Spakenburg ging acht keer eerder op bezoek op Houtrust. Vijf keer gingen de punten mee naar de Westmaat, twee keer bleven ze in Scheveningen. Eťn keer eindigde het treffen in een gelijkspel. De doelcijfers zijn 12-14 in Spakenburgs voordeel.

GVVV
GVVV jaagt onder de nieuwe trainer Jochem Twisker op een primeur. De Veenendalers gaan voor de tiende keer in de historie op bezoek bij Quick Boys en wonnen nog nooit op Nieuw Zuid. Van de negen voorgaande duels eindigden er drie in een gelijkspel. Het doelsaldo is 20-7 voor de Katwijkers.

Nieuweling Lars ten Teije trainde donderdag voor het eerst mee, hij zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Routinier Taoufik Adnane, die door omstandigheden laat op vakantie ging en een deel van de voorbereiding miste, is er wel bij. "Hij traint sinds maandag weer mee en maakte een bijzonder fitte indruk", zegt Jochem Twisker. "Alsof hij niet weg is geweest."

 Ruud Boymans leverde op het laatste moment zijn contract in bij Quick Boys Ruud Boymans leverde op het laatste moment zijn contract in bij Quick Boys | Foto: FCUPhoto

Doelman Johan Jansen, die een groot deel van de voorbereiding miste vanwege een blessure, is eerste keus van Twisker. "Hij is nog niet op zijn topniveau, maar hij staat wel in de basis."

Quick Boys kende vlak voor de competitie een grote tegenvaller. Beoogd topscorer en voormalig FC Utrecht-spits Ruud Boymans raakte opnieuw ernstig geblesseerd en leverde zijn contract in.

Live
Scheveningen - Spakenburg begint zaterdagmiddag om 14.30 uur, bij de andere twee duels wordt om 15.00 uur afgetrapt. Alle drie de tweede divisieduels zijn live te volgen in het radioprogramma Namen & Rugnummers, bij Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, via de kabel en ook via de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -