RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derde divisie: Hercules moet zich herpakken, loodzware start voor Hoogland

1/3
UTRECHT/HOOGLAND - De twee zondagse derde divisionisten uit de provincie Utrecht kenden vorige week een slechte generale in de voorronde van de KNVB beker. Hercules verloor met 6-0 van Harkemase Boys, Hoogland ging bij Capelle met 4-0 onderuit. Zondag begint de competitie.

Hercules
Een nieuwe trainer, René van der Kooij, en een selectie met 14 nieuwe spelers. Het leidde tot wisselende prestaties in de voorbereiding. Van tweede divisionisten IJsselmeervogels en De Treffers werd gewonnen, maar duels tegen derde divisionisten Sparta Nijkerk en SteDoCo leverden, net als de bekerwedstrijd in Harkema, fikse nederlagen op.

Waar Hercules staat zullen we pas over een paar weken weten. De thuiswedstrijd tegen Gemert, dat voor het eerst op bezoek komt in Voordorp, moet zondag de eerste driepunter opleveren. In het vorige, afgebroken, seizoen troffen beide ploegen elkaar alleen in Brabant. Die wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Gemert.

 De nieuwe Hercules-trainer René van der Kooij De nieuwe Hercules-trainer René van der Kooij | Foto: Geert Lommers

Steff van Rooijen keerde vorige week terug bij Hercules na een kortstondig uitstapje naar IJsselmeervogels. De middenvelder uit Montfoort zit bij de wedstrijdselectie.

Hoogland
De voorbereiding van Hoogland, dat net als Hercules een nieuwe trainer heeft, verliep niet zoals gewenst. De oorzaak zat hem vooral in het grote aantal potentiële basisspelers dat nog niet of nauwelijks heeft kunnen spelen door blessures.

Ook tegen titelfavoriet OSS1920 ontbreken acht spelers. Naast de langdurig geblesseerden Coen Heus en Martijn Schilthuis kan coach Roy Versluis niet beschikken over Ruud Vos, Jordan Kemp, Martijn Koelewijn, Henk Baum, Stijn Mossink en Jefta van den Broek.

Vos krijgt één dezer dagen de uitslag van een mri-scan. Kemp, Koelewijn, Baum, Van den Broek en Mossink zijn wel op de weg terug. Wanneer ze weer inzetbaar zijn is nog niet duidelijk.

 Martijn Koelewijn, één van de vele blessuregevallen bij Hoogland Martijn Koelewijn, één van de vele blessuregevallen bij Hoogland | Foto: Geert Lommers

Het maakt de opgave tegen OSS1920 tot een hele zware. De Brabanders zouden, als corona er niet tussendoor was gekomen, vorig seizoen met vlag en wimpel kampioen zijn geworden en nu dus in de tweede divisie spelen. Maar doordat er niet gepromoveerd werd, speelt OSS ook dit seizoen in derde divisie.

Live
Beide derde divisieduels beginnen zondagmiddag om 14.00 uur en zijn live te volgen via het programma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, de kabel of via de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -