FC Utrecht wil hoofdprijs voor Gyrano Kerk: 'Hij wordt alleen nog maar beter'

UTRECHT - Aan alle kanten wordt er getrokken aan Gyrano Kerk. De aanvaller van FC Utrecht is een gewild object op de transfermarkt, maar FC Utrecht vraagt de hoofdprijs. Daardoor is het nog altijd niet tot een transfer gekomen, want zo benadrukt Frans van Seumeren in Een Berg Sport: "Kerk wordt alleen maar beter en we hebben geen noodzaak om hem te verkopen."
Kerk is een belangrijke pion is de ambities die FC Utrecht nastreeft, namelijk een plek bij de eerste drie. Afgelopen seizoen was de aanvaller betrokken bij 20 doelpunten (10 goals - 10 assists). Dan zou je wel gek zijn om hem voor een schijntje te verhandelen. Vandaag meldde Hellas Verona zich in de lange rij van clubs die Kerk wel zien zitten. Naar eigen zeggen als plan B mocht het aantrekken van Dusan Vlahovic (Fiorentina) mislukken.
Statistieken Kerk spreken boekdelen
Gert Kruys
Volgens Gert Kruys kunnen we niet meer om Kerk heen. "Die jongen heeft zo'n geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Hij is gaan scoren, want toen de competitie stopgezet werd had hij al tien goals gemaakt. Ook op het gebied van voorzetten heeft hij stappen gemaakt. Vroeger keek hij te veel naar beneden, nu heeft hij overzicht."
Gyrano Kerk maakte in het afgebroken seizoen 2019-2020 tien goals
Gyrano Kerk maakte in het afgebroken seizoen 2019-2020 tien goals © fcutrecht.nl
Volgens Kruys is het dan ook niet raar dat de aanvaller zo gewild is. "Buitenlandse clubs gaan kijken in de eredivisie en dan kijken ze naar statistieken. Als je dan kijkt naar het grafiekje van Kerk, dan zie je een enorme stijgende lijn. Hij is een van de velen die zich bij FC Utrecht spectaculair ontwikkelt."
Frans van Seumeren: 'Nog geen bod voor Kerk waar we mee kunnen leven'
De grote vraag is wat clubs dan moeten neertellen voor Kerk, die nog een driejarig contract heeft bij FC Utrecht. Is tien miljoen genoeg? "Ik laat me niet uit over bedragen", reageert clubeigenaar Frans van Seumeren. "Maar ik ben het met je eens. Kerk is een geweldige voetballer. Er is altijd dreiging en je ziet het: hij gaat steeds meer scoren en dat zien die mensen die hem volgen natuurlijk ook."
Kerk wordt alleen nog maar beter
Frans van Seumeren
Celtic is de voornaamste club die bij FC Utrecht op de stoep stond voor Kerk. Een deal leverde dat nog niet op. "Er zijn heel veel clubs geïnteresseerd in Gyrano. Er zijn ook al biedingen binnen gekomen, maar geen bedragen waar we mee kunnen leven", aldus Van Seumeren in Een Berg Sport. "We zouden Kerk best willen verkopen", reageert hij op de noodzaak die er bij FC Utrecht altijd wel is om geld binnen te krijgen, "Maar je moet nagaan; hij heeft nog een contract voor drie jaar en hij wordt alleen nog maar beter. Dus waarom zouden we hem verkopen voor een bedrag dat ons niet aanstaat?"
De ode van Korneel
"We gunnen Gyrano alles, dus als de juiste prijs komt zullen we hem zeker laten gaan. We moeten als club natuurlijk ook verder groeien. We hebben nog altijd gewoon geld nodig. Het idee dat we ineens een hele rijke club zijn dat klopt niet", doelt van Seumeren op de - sportief gezien - grote aankopen die het deze zomer deed. "Daarnaast hebben we ook nog plannen om het stadion te kopen en het eerste van een goede trainingsaccommodatie te voorzien. Dat moet ook allemaal betaald worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.