RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog zes nachten tot start Eredivisie; met welke elf begint FC Utrecht?

1/2
UTRECHT - De grote vraag is met welke elf namen FC Utrecht-trainer John van den Brom zaterdag de Eredivisie gaat beginnen tegen AZ. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren, analist Gert Kruys en supporter Korneel Evers lieten in Een Berg Sport hun voorkeur alvast weten.

Tegen Heerenveen vond ik Boussaid geweldig"
Frans van Seumeren

Aanvankelijk wilde Van den Brom in het oefenduel met FC Köln met zijn toekomstige basiself gaan spelen, maar dat duel werd vanwege coronabesmettingen in de Utrechtse selectie afgelast.

Daarnaast zijn er een aantal spelers nog onzeker voor het duel van komende zaterdag. Achter de namen van Willem Janssen, Sander van de Streek, Joris van Overeem, Daniel Arzani en de net aangesloten Eljero Elia en Mimoun Mahi staat een vraagteken.

De drie tafelgasten stelden in ieder geval allemaal Maarten Paes, Django Warmerdam, Justin Hoogma, Sean Klaiber, Simon Gustafson, Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en Adrian Dalmau op.

De favoriete opstellingen van Van Seumeren, Kruys en Evers


Opvallend is dat Evers op het middenveld Van Overeem posteerde en Maher aan de kant laat. "Met Ramselaar en Gustafson heb je zo'n bijtertje als Van Overeem nodig", zegt de huisdichter van Een Berg Sport. "Gustafson vind ik één van onze beste spelers die zal ik altijd opstellen."

Othmane Boussaid
Van Seumeren heeft in zijn opstelling Othmane Boussaid neergezet. "Ik ben fan van hem", zegt de grootaandeelhouder over de kleine middenvelder. "Als je Johan Cruijff, Wesley Sneijder of Dries Mertens op die leeftijd zag... Ik denk dat hij een heel goede voetballer kan worden. En hij werkt altijd. Tegen Heerenveen vond ik hem geweldig."

Analist Kruys vindt dat Boussaid na zijn uitleenbeurt aan NAC Breda sterker is teruggekomen, maar hij ziet ook nog verbeterpunten. "Hij moet nog meer rendement leveren. Meer steekballen geven en meer goals maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -