Derde divisie: Historische zege promovendus Sportlust'46, DOVO gelijk

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Sportlust'46 heeft haar debuut in de derde divisie A opgeluisterd met een zege. De Woerdenaren wonnen met 2-1 van Ter Leede. DOVO heeft de eerste competitiewedstrijd gelijkgespeeld. Thuis tegen Barendrecht wisten de Veenendalers pas twee minuten voor tijd de 1-1 te maken.

Promovendus Sportlust'46 toont veerkracht

Trainer Patrick Loenen maakte zich voor de wedstrijd enige zorgen vanwege de waslijst aan geblesseerden bij Sportlust. Toch wist de promovendus op voorsprong te komen. Daniël van Warven wist zijn tweede kans om te zetten in een goal. Zijn 0-1 was ook de ruststand in Sassenheim.
Een korte samenvatting van Ter Leede - Sportlust'46
Na rust probeerde de ploeg uit Woerden de voorsprong uit te bouwen, maar dat lukte niet. Twintig minuten voor tijd kopte Ter Leede-middenvelder Sohaib Echahbouni de 1-1 binnen.
Sportlust herpakte zich snel, want Kesly den Haag wist niet veel later zijn ploeg weer op voorsprong (1-2) te zetten. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste, historische driepunter van het seizoen.
11' Daniël van Warven [0-1]
71' Sohaib Echahbouni [1-1]
80' Kesly den Haag [1-2]

Late treffer redt DOVO tegen Barendrecht

Na een moeizame beginfase kreeg DOVO de wedstrijd in handen, maar precies op dat moment sloeg Barendrecht toe via Ugur Altintas. Hij maakte de 0-1. Barendrecht kreeg de nodige kansen, maar kon de voorsprong niet verdubbelen.
In de tweede helft lukte het DOVO lange tijd niet om door te verdediging van Barendrecht te komen. De slotfase zorgde echter voor spektakel. Eerst kregen Barry Beijer en een Barendrecht-speler rood, waarna Kai Huisman vanuit een vrije trap de 1-1 binnenschoot. Daarmee redde hij een punt voor het DOVO van trainer Scott Calderwood.
Een korte samenvatting van DOVO - Barendrecht (door Robert Claus)
17' Ugur Altintas [0-1]
88' Kai Huisman [1-1]
Bijz.
86' Rode kaart Barry Beijer (DOVO)
86' Rode kaart speler Barendrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.