Hoofdklasse: Overtuigende zeges van DHSC en Eemdijk

© RTV Utrecht
EEMDIJK/UTRECHT - DHSC en Eemdijk zijn het seizoen in de hoofdklasse uitstekend begonnen. De Utrechters wisten bij het debuut van trainer Gert Kruys op bezoek bij Achilles'29 met 3-1 te winnen. Eemdijk legde HZVV met 3-0 over de knie.

DHSC na rust langs Achilles'29 (Hoofdklasse A)

Achilles'29 kreeg op eigen veld de eerste kansen, maar wist niet te scoren. Vervolgens was het DHSC dat mogelijkheden wist te creëren. De Utrechters hadden het betere van het spel maar waren ook niet in staat om het net te vinden, waardoor de ruststand 0-0 was.
Kort na de pauze was het wel raak voor DHSC. Nieuwkomer Tijjani Noslin, die overkwam van Hercules, wist de bal in het doel te rommelen voor de 0-1. Een kwartier later was het een andere oud-Herculaan die de 0-2 maakte. Gokhan Yasar scoorde een door Christian Gandu versierde penalty.
Tien minuten voor tijd maakte Yasar met zijn tweede van de middag er ook nog 3-0 van, waarmee het competitiedebuut van Gert Kruys als trainer van 'zijn' DHSC op een succes uitdraaide. Een eretreffer van Achilles'29 in de extra tijd deed daar niets van af.
51' Tijjani Noslin [0-1]
67' Gokhan Yasar, pen. [0-2]
80' Gokhan Yasar [0-3]
90' Sjoerd van der Looy [1-3]

Eemdijk start met 3-0 zege (Hoofdklasse B)

Na een half uur spelen kwam Eemdijk op voorsprong via Nigel van Zelst, die in scoringspositie gebracht werd door Jesper van Dalen: 1-0. Nog voor rust kreeg het team van trainer Willem Romp nog de nodige kansen, maar die werden niet benut.
Een klein kwartier na de pauze wist Eemdijk wel de score te verdubbelen. Jeffrey van den Dikkenberg haalde de trekker over na een corner en maakte zo de 2-0. Jesper van Dalen bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 3-0.
27' Nigel van Zelst [1-0]
57' Jeffrey van den Dikkenberg [2-0]
87' Jesper van Dalen [3-0]