DOVO begint met gelijkspel: '1-1 was een eerlijk beeld van de wedstrijd'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - DOVO is het seizoen in de derde divisie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Barendrecht. Nieuwkomer Jordie van der Laan begon direct in de basis en vond de uitslag corresponderen met het spel. "Over het algemeen was 1-1 wel een eerlijk beeld van de wedstrijd", zei Van der Laan na afloop.
Jordie van der Laan: "We hebben een uitstekende groep om bovenin mee te draaien"
De aanvaller had in de slotfase nog de winnende voor het inkoppen, maar hij miste. "Helaas mocht het niet zo zijn. Het was een counter en ik zat in volle sprint. Ik krijg hem geweldig voor en ik kop goed, maar vlak langs de verkeerde kant van de paal. Helaas", aldus Van der Laan. "De tweede helft hadden wij meer de bovenhand, maar 2-1 was misschien te veel van het goede geweest."
Pas vrijdag kreeg Van der Laan toestemming van de KNVB om te starten bij DOVO. "Ik denk dat ik wel goed gespeeld heb. Daar ben ik wel tevreden over, maar de eerste wedstrijd wil je graag winnen. Dat is helaas niet gelukt", zegt hij.
Over zijn late inschrijving dacht de spits niet veel na. "Ik had er geen invloed op en het speelde ook niet door mijn hoofd", geeft hij aan. "Vandaag hoorde ik pas dat ik mocht starten. We hebben een uitstekende groep om bovenin mee te draaien, al laten we dat vandaag niet zien."

Calderwood prijst strijdlust

Trainer Scott Calderwood had zijn ploeg graag zien winnen. "Maar ik ben niet geschrokken, want ik weet hoe we erop staan. Het was niet goed", aldus de coach. "We voetballen makkelijker als we voor staan en we wisten dat Barendrecht zo ging spelen. Maar we waren zo slordig aan de bal. We maakten geen gebruik van de ruimte. Dan wordt het moeilijk, maar dat doen we onszelf aan."
Scott Calderwood: "We moeten ook een keer op voorsprong komen"
In de tweede helft zag Calderwood een goed DOVO tegen Barendrecht. "Zij hebben niets meer gecreëerd na rust. We proberen die gelijkmaker te maken, maar die bleef lange tijd uit. De eindfase was niet goed genoeg", zegt Calderwood, die het werk van zijn ploeg uiteindelijk in 1-1 zag resulteren. "Complimenten daarvoor. Er zit wel vechtlust in de ploeg, maar we moeten ook een keer op voorsprong komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.