Sportlust'46 debuteert met zege in derde divisie: 'Die punten zijn het belangrijkste'

© Orange Pictures
WOERDEN - Sportlust'46 heeft haar debuut in de derde divisie A opgeluisterd met een overwinning op Ter Leede. In Sassenheim wonnen de Woerdenaren met 2-1, na een late winnende treffer van Kesly den Haag. Een belangrijke driepunter, vindt trainer Patrick Loenen. "Los van het spel is dat wel het allerbelangrijkste", zegt hij.
Patrick Loenen: "Als een ploeg het verdiende, dan waren wij dat"
"We debuteren in de derde divisie en staan hier niet voor joker", aldus Loenen. "We hebben 90 minuten niets weggegeven. En er is niets aan de hand, maar ze knikken hem toch binnen bij die hoekschop. Daarvoor vond ik ons wel slordig in balbezit, dat was niet best."
"Ik ben altijd kritisch. We komen terecht voor en zakten bewust wat in. We lieten toen de tegenstander aan de bal, maar moesten aan de bal zuiniger zijn. Maar alle complimenten aan de groep, dat we direct opstonden en kansen creëerden. Het was niet groots, maar als een ploeg het verdiende, dan waren wij dat", geeft de trainer aan.

Historische treffer Van Warven

Daniël van Warven tekende voor een historische treffer namens Sportlust. Hij scoorde namelijk de eerste goal van de club in de derde divisie. "Dit is een mooi debuut als Sportlust in de derde divisie", lacht hij.
Daniel van Warven: "Hij zat er wel lekker in!"
Vlak voor zijn treffer liet Van Warven al zien dat hij een gevaarlijk schot in de benen had. "Eerst schoot ik net op de paal en daarna ging hij in de verre hoek erin", zegt hij. "Dat wist ik al toen hij van mijn voet ging. Hij zat er wel lekker in!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.