SCHC draait het helemaal om en dankt Zerbo, verlies voor Kampong

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van SCHC zijn het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse uitstekend begonnen door Bloemendaal in de eerste speelronde te verslaan. De ploeg uit Bilthoven keek vlak voor tijd nog tegen een achterstand aan, maar draaide het in een paar minuten helemaal om: 3-2.
Ginella Zerbo was goud waard voor haar ploeg
Na negen minuten kwam Bloemendaal op voorsprong via een strafcorner van Malou Nanninga en het duurde lang voor de thuisploeg daar iets tegenover kon stellen. In het derde kwart kwam SCHC langszij, toen Fabiënne Roosen scoorde.
Lang kon SCHC niet genieten van de gelijkmaker, want zeven minuten later was het alweer 1-2, doordat Nine Rijna een strafcorner benutte namens Bloemendaal. Lang leek het er dan ook op dat Bloemendaal drie punten mee zou nemen uit Bilthoven, maar treffers van Pien Dicke en spits Ginella Zerbo vlak voor tijd zorgden toch nog voor een overwinning van de Bilthovense dames: 3-2.
"We hadden echt heel veel kansen, maar we maakte ze pas in de laatste drie minuten af", aldus Zerbo in Namen en Rugnummers. "We bleven erin geloven, dat voelden we allemaal. Het is goed dat het uiteindelijk is gelukt. Het zou heel jammer zijn geweest als we de eerste wedstrijd hadden verloren. Goeie drie punten."
9' Malou Nanninga [0-1]
45' Fabiënne Roosen [1-1]
52' Nine Rijna [1-2]
67' Pien Dicke [2-2]
69' Ginella Zerbo [3-2]

Nederlaag Kampong

Kampong kon het goede voorbeeld van regiogenoot SCHC niet volgen. De Utrechtse hockeysters gingen op bezoek bij Pinoké, maar treffers van Sian Keil en Sterre Deetman deden Kampong de das om.
39' Sian Keil [1-0]
48' Sterre Deetman [2-0]

Seizoensstart Hoofdklasse

De stand op de ranglijst is nog weinigzeggend na een speelronde in de Hoofdklasse. SCHC zag titelconcurrent Den Bosch met liefst 6-0 winnen van Victoria. Victoria is door het slechte doelsaldo hekkensluiter, Kampong staat een plaats daarboven. SCHC is de nummer drie, met een minder doelsaldo dan Den Bosch en Pinoké.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.