Nieuweling Benschop helpt Hercules aan zege, Hoogland beloont zichzelf niet

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules is het voetbalseizoen in de Derde divisie B goed gestart door met 2-0 te winnen van Gemert. Competitiegenoot Hoogland is begonnen met een nederlaag. OSS'20 was met 1-0 te sterk.
Na dik een kwartier voetballen kwam Hercules, met René van der Kooij als trainer op de bank, op voorsprong. Aanvaller Benschop had aan één kans genoeg en zorgde voor de vroege voorsprong. In het tweede bedrijf was er wederom een hoofdrol voor Benschop, die ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. Doelman Fons Mulder lanceerde zijn teamgenoot met een formidabele doeltrap, waarna het voor Benschop een koud kunstje was om voor de eindstand te tekenen: 2-0.

Goudhaantje Benschop

Benschop is een van de vele aanwinsten die Hercules de afgelopen maanden vastlegde. De 22-jarige voorhoedespeler kwam vorig seizoen uit voor Jong Almere City en heeft ook een verleden in de jeugdopleidingen van FC Utrecht en De Meern.
17' Rogier Benschop [1-0]
55' Rogier Benschop [2-0]
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
René van der Kooij won bij zijn competitiedebuut als hoofdtrainer van Hercules
René van der Kooij won bij zijn competitiedebuut als hoofdtrainer van Hercules © Orange Pictures

Hoogland vergeet zich te belonen

Waar Hoogland door het stopzetten van de competitie aan degradatie ontsnapte, was het OSS'20 dat de al zo goed als veiliggestelde promotie zag verdampen. De bezoekers waren dan ook op voorhand de favoriet en bekroonde dat na iets minder dan een half uur spelen met een doelpunt. Tim Waterink kopte vanuit een hoekschop de 0-1 binnen.
Hoogland wist de marge op slechts één treffer te houden waardoor het in de slotfase van de tweede helft begon te geloven in een stunt. Het bleef slechts bij geloven want op Sportpark Langenoord werd niet meer gescoord.
26' Tim Waterink [0-1]
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van Hoogland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.