Promotieklasse: Routiniers doen het voor Schaerweijde in regioderby, slechte seizoensstart SCHC

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van Schaerweijde zijn het nieuwe hockeyseizoen in de Promotieklasse goed begonnen door drie punten te pakken. De ploeg uit Zeist deed dat ook nog eens in regioderby tegen Voordaan uit Groenekan: 1-2. Het Bilthovense SCHC kwam slecht uit de startblokken en verloor met 1-3 van Laren.
Tegen de verhoudingen in was het Voordaan dat na dik twintig minuten de voorsprong pakte in de derby. Thur Stadelmaier sloeg de bal op knappe wijze mooi binnen en bezorgde Voordaan zo de 1-0.

Hoofdrol voor routiniers

Na rust pakte Schaerweijde het initiatief en kreeg het loon na werken, toen routinier Ronald Brouwer (41 jaar) een strafbal binnensloeg en zo voor de 1-1 tekende. Vlak voor het eind van het derde kwart kwam daar een tweede treffer bij voor Schaerweijde. Het doelpunt van Pieter-Jan Voerman (Schaerweijde), met zijn 31 jaar net als Brouwer een ervaren kracht, bleek het laatste en dus beslissende doelpunt in het boeiende regiotreffen: 1-2.
23' Thur Stadelmaier [1-0]
39' Ronald Brouwer [1-1, sb]
52' Pieter-Jan Voerman [1-2]

SCHC slecht uit de startblokken

Een paar kilometer verderop in Bilthoven liep SCHC tegen een nederlaag aan. De Bilthovenaren willen graag terug naar de Hoofdklasse, maar daar was tegen Laren weinig van te zien. Ondanks een treffer van Cédric Terwel werd er met 1-3 verloren.
28' Sebastien Chapel [0-1]
40' Cédric Terwel [1-1]
68' Sebastiaan Bos [1-2]
69' Jordi Schramel [1-3]

Vooruitblik

Komende week mag SCHC zich proberen te herpakken als het op bezoek gaat bij Victoria. Schaerweijde ontvangt dan Nijmegen en Voordaan neemt het op tegen Qui Vive.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.