RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong na ruime winst niet gemakzuchtig: 'We zijn hongerig'

1/4
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hadden met de 5-0 zege de hoofdklasse haast niet beter kunnen beginnen. Toch waren de Utrechters niet helemaal tevreden en zien ze nog genoeg ruimte voor verbetering.

Ik denk dat we fit genoeg zijn om de druk 70 minuten vol te houden"
Jonas de Geus

"Het was heerlijk om weer op het veld te staan", spreekt Jip Janssen na afloop. Hij liet zien het maken van strafcorners niet te zijn verleerd. De specialist scoorde er twee keer uit maar is niet geheel tevreden. "Het had wel een hoger percentage moeten zijn. Ik had er meer in moeten leggen."

Jip Janssen ziet ondanks de ruime zege verbeterpunten


Het was het eerste officiële duel onder de nieuwe trainer Roelant Oltmans. Ten opzichte van de jaren onder Alexander Cox is Kampong iets anders gaan spelen. "De eerste druk bij balverlies is heel hoog. het voelt daardoor alsof we echt een intensieve strijd leveren", aldus Janssen.

Ik vond ons nog steeds hongerig in de duels"
Terrance Pieters

Zijn teamgenoot Jonas de Geus geniet van het aanvallende spel. "Het voelt lekker. De nadruk ligt meer op het aanvallende gedeelte en dat komt mij als middenvelder ten goede", zo zegt hij.

Jonas de Geus: 'De aanvallende stijl van Kampong is lekker spelen'


In het laatste kwart ging het tempo van Kampong omlaag. Mogelijk kwam dat door het intensievere spel. "Ik denk dat we fit genoeg zijn om de druk 70 minuten vol te houden. Maar het was natuurlijk de eerste wedstrijd, dat is altijd anders dan een oefenwedstrijd." Terrance Pieters zag dat ook gebeuren. "Het bloedde een beetje dood. Dat kwam ook doordat Klein Zwitserland het tempo omlaag haalde. Maar ik vond ons nog steeds hongerig in de duels."

"Ik ben blij dat we vier kwarten aardig speelden en dat we allemaal voelen dat het nog beter kan", zegt Pieters. "Een uitslag van 5-0 neerzetten en dan zo'n gevoel overhouden betekent dat er nog heel veel in zit."

Terrance Pieters: 'In het vierde kwart lieten we ons meeslepen in de vertraging"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -