Blijdschap bij Hercules na goede competitiestart: 'Na uitglijder in de beker niet gewanhoopt'

© Geert Lommers
UTRECHT - Spits Rogier Benschop van Hercules beleefde zondag een goed competitiedebuut door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen in het duel met Gemert (2-0). Na afloop van het duel sprak de 22-jarige aanvaller met RTV Utrecht.
Dit is volgens mij mijn eerste assist ooit als keeper
Fons Mulder

Koele afmaker

Benschop liet zich zien als koele afmaker. Na een kwartier spelen was hij alert bij de eerste de beste kans en schoot hij binnen. "Ik tikte de bal door naar Nick Hak, liep door en hij stuurde me vervolgens weg. Een prima treffer volgens mij." In het daaropvolgende duel verschalkte hij de keeper van Gemert door de bal bekeken binnen te schuiven, maar met name de tweede treffer van Benschop was memorabel, omdat uitgerekend doelman Fons Mulder de aangever was.
Rogier Benschop (Hercules) scoorde twee keer en was hoofdrolspeler aan de kant van Hercules
"Dit is volgens mij mijn eerste assist ooit als keeper", vertelde Mulder aan RTV Utrecht. "Ik zag de ruimte en Rogier stond vrij. Hoe hij de bal vervolgens aanneemt en afrondt is bewonderenswaardig." In het feestgedruis dat volgde, was Mulder uiteraard het middelpunt. "Echt een uniek moment voor mij."
Doelman Fons Mulder (Hercules) praatte na met verslaggever Arnold Schenk

Tevreden trainer

Even daarna verscheen ook trainer René van der Kooij voor de microfoon van RTV Utrecht. Van der Kooij is sinds dit seizoen naast technisch manager ook trainer van de Utrechtse derde divisionist. Hij was uiteraard tevreden over de 2-0 zege, helemaal omdat de generale repetitie (Hercules verloor met 6-0 in de beker) weinig goeds leek te beloven. "Maar ook toen zag ik voldoende aanknopingspunten om een goed gevoel te hebben. Ik vind dat we vandaag de positieve dingen uit de wedstrijd tegen Harkemase Boys hebben voortgezet."
René van der Kooij (Hercules): 'Na vorige week heb ik niet gewanhoopt'
Over het resultaat en het spel van Hercules was Van der Kooij te spreken. "Het veldspel was heel verzorgd en we gaven weinig kansen weg." Over het optreden van Benschop was de oefenmeester erg te spreken. "Rogier is gewoon een uitstekende speler", aldus Van der Kooij. "Na zijn goals heeft hij ook voor de ploeg in verdedigend opzicht veel goed gedaan."
Komende week mag Hercules een vervolg proberen te geven aan de overwinning op Gemert. Dan wacht een treffen met EVV Echt. De Utrechters staan na een wedstrijd de op de vierde plaats in de Derde divisie B.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.