RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brouwer neemt Schaerweijde bij de hand: 'In zo'n wedstrijd probeer ik jonge spelers te helpen'

1/4
PROVINCIE UTRECHT - Met aanvoerder Ronald Brouwer (41) in optima forma sleepte Schaerweijde zondag een 1-2 zege uit het vuur in de regioderby met Voordaan. Brouwer deed waar hij goed in is: trekken, slepen, sleuren én scoren. RTV Utrecht sprak met de oude rot, die zijn 27e (!) hockeyseizoen ingaat. "Ik neem graag de leidersrol op me en probeer de jonge jongens door zo'n wedstrijd heen te sleuren."

Ronald Brouwer praatte na met RTV Utrecht-verslaggever Robert Claus


Voor Schaerweijde was het bovendien broodnodig dat Brouwer die rol juist vandaag op zich nam, want het was Voordaan dat na een kansenregen van de ploeg uit Zeist geflatteerd op voorsprong kwam. "Dan is het belangrijk om rustig te blijven", aldus Brouwer, die via een strafbal tekende voor de gelijkmaker. "In de rust hebben we dat tegen elkaar gezegd en dan is het natuurlijk lekker dat je als winnaar van het veld stapt."

Vuurdoop
Tim Oudenaller beleefde zijn vuurdoop als coach van Schaerweijde in de Promotieklasse. Naar eigen zeggen kneep hij hem niet, toen er na dik een half uur hockeyen een 1-0 tussenstand op het scorebord stond. "Naar mate de wedstrijd vordert, is het belangrijk om het geduld te bewaren. Dat hebben we uiteindelijk goed gedaan."

Tim Oudenaller (Schaerweijde): "Hebben het geduld goed bewaard"


In de rust hebben we erop gehamerd dat we rustig moesten blijven"
Ronald Brouwer

Coach Peter Jonker van Voordaan berustte in de nederlaag, die hij 'terecht' noemde. "We maken gewoon net iets meer fouten dan Schaerweijde. Zij hebben met Pieter-Jan (Voerman, red.) iemand in het team die er uit het niets een bal in kan kogelen en dat gebeurt uiteindelijk ook. Toch vind ik dat ze, ondanks het betere veldspel, toch vooral geprofiteerd hebben van onze fouten."

Peter Jonker (Voordaan): "Het thuisvoordeel had ons misschien net wat extra's gegeven"


Jonker noemde het 'jammer' dat de regioderby vanwege de coronamaatregelen niet veel bekijks kon trekken. "Een thuisvoordeel had ons misschien net dat beetje extra kunnen geven", aldus Jonker. "Maar ook daar hoor je mij niet over klagen, hoor. Ik ben vooral heel blij dat we weer lekker kunnen hockeyen", besloot de verliezend coach in gesprek met RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -