FC Utrecht-iconen toeren door regio: 'Meer dan duizend wedstrijden op een stalen ros'

Leo van Veen (links) en Jean-Paul de Jong (rechts).
Leo van Veen (links) en Jean-Paul de Jong (rechts). © Mike Vermeulen
UTRECHT - Wie zondag goed oplette kon ze zomaar tegenkomen: FC Utrecht-iconen fietsend door onze provincie. De supportersvereniging van de club uit de Domstad organiseerde namelijk voor de tweede keer in het bestaan een speciale toertocht die onder meer langs Bunnik, Zeist en Austerlitz trok. Oud spelers Jean-Paul de Jong, Jan Willem van Ede en Leo van Veen waren onderdeel van het rood-wit gekleurde peloton.
We hebben op verantwoorde wijze stilgestaan bij het jubileum
Siege Postuma
"Dat zijn 1319 wedstrijden voor ons cluppie op een stalen ros", aldus initiatiefnemer van de toertocht en vicevoorzitter van Supportersvereniging FC Utrecht Siege Postuma aan RTV Utrecht. "Echt een unieke aangelegenheid." Het doel van de toertocht? "Op een coronaverantwoorde manier stilstaan bij het vijftigjarig bestaan van FC Utrecht", aldus Postuma.
Ook oud doelman van FC Utrecht Jan-Willem van Ede stapte op de fiets
Ook oud doelman van FC Utrecht Jan-Willem van Ede stapte op de fiets © Mike Vermeulen
Vier jaar geleden stapten Postuma en andere leden van de supportersvereniging ook al eens op de fiets. "Maar in de loop der jaren lukte het om verschillende redenen niet om het opnieuw op poten te krijgen." Dit jaar was Postuma - vanwege het jubileum - extra gebrand om een tweede editie wél door te kunnen laten gaan. "Dat is gelukt, zeg ik met gepaste trots. Het was een topdag waarbij we niet alleen gefietst hebben, maar ook onder het genot van een hapje en een drankje meerdere malen getoast hebben." Uiteraard werd er precies 50 kilometer gefietst, om nog maar eens extra stil te staan bij de bijzondere mijlpaal.

Know Your History

De toertocht is niet de enige wijze waarop de supportersvereniging het jubileum viert, vertelt Postuma. "Eind september verschijnt er een speciaal boek met de titel 'Know Your History' waarin 66 legendes van de club vertellen over hun meest memorabele FC Utrecht-moment, meldt Postuma.
Ook oud doelman van FC Utrecht Jan-Willem van Ede stapte op de fiets
Ook oud doelman van FC Utrecht Jan-Willem van Ede stapte op de fiets © Mike Vermeulen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.