Edith Bosch twijfelt over deelname EK

LOPIK - Judoka Edith Bosch twijfelt nog of ze volgende week deelneemt aan de Europese titelstrijd in Georgië. De voormalig wereldkampioene (-70 kg) is amper hersteld van een langdurige ziekte.
"De komende dagen op de training moet ik zien of ik er voldoende klaar voor ben", zei Bosch woensdag na de oefensessie in Nieuwegein.
Sinds de Olympische Spelen van Peking, waar ze brons won, is Bosch aan het sukkelen. "Ik heb even niet helemaal geleefd als een topsporter. Wellicht werd ik daardoor ontvankelijker voor infecties en virussen. Op een gegeven moment dacht ik helemaal niet meer aan topsport. Ik wilde alleen nog maar gezond worden."

DIAGNOSE

Probleem was dat bij de klachten van Bosch niet de juiste diagnose kon worden gesteld. "Ik wist niet waar het aan lag. Uiteindelijk bleek er sprake van een bacterie in de longen. Met de juiste kür was ik er snel van af. Maar pas sinds een paar weken kan ik weer normaal trainen. Ik ga natuurlijk niet graag naar het EK om te verliezen. Dat is de afweging die ik moet maken."
Bosch acht de kans dat ze gaat 70 procent. "Uiteindelijk heb ik niet zo veel te verliezen. Maar de vraag is: Hoe ga ik mentaal om met een teleurstelling. Ik zal daarop voorbereid moeten zijn. Van excuses houd ik echter niet. Als ik meedoe, dan wil ik winnen ook."

BEZINNING

Na Peking 2008 sprak Bosch van een periode van bezinning. Inmiddels weet ze dat ze nog geen genoeg heeft van topsport.
"Ik ga voorlopig wel door. Normaal gesproken moet Londen 2012 er inzitten. Ik bekijk het wel van jaar tot jaar. Doorgaan heeft voor mij alleen zin als ik meedoe om de medailles. Anders is de lol er van af."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.