Heren AZ&PC zeker van play-offs

AMERSFOORT - De waterpoloheren van AZ&PC hebben zich geplaatst voor de play-offs van de hoofdklasse.
De ploeg uit Amersfoort versloeg Het Ravijn met 7-4. Een punt was genoeg om deelname aan de play-offs af te dwingen. Arie van de Bunt had van te voren al goede hoop dat zijn team zich zou verzekeren van een plaats bij de eerste acht.
Met nog één wedstrijd in de reguliere competitie te gaan kan de trainer alvast tevreden terugblikken op zijn eerste paar maanden als trainer van AZ&PC. Van de Bunt nam in december het stokje over van Piet de Zwarte. Na een stroeve start ging het team steeds beter lopen. AZ&PC staat zesde met 32 punten uit 23 wedstrijden.
In de eerste klasse won het tweede van AZ&PC met 10-7 van Brandenburg. Brandenburg kan nog steeds promoveren. De Bilthovenaren staan vierde met 43 punten uit 23 wedstrijden.
Feest in Utrecht waar de heren van UZSC tegen TWZ 2 het kampioenschap van de tweede klasse binnenhaalde. De ploeg won met 14-5 en kan met één wedstrijd te gaan niet meer ingehaald worden.
In de hoofdklasse bij de dames boekte Brandenburg in de degradatiepoule een ruime zege op Haerlem. Het werd 13-4. En dat betekent dat de Bilthovenaren niet alleen zeker zijn van lijfsbehoud in de hoofdklasse, ze mogen zelfs nog meedoen aan de play-offs om het kampioenschap. De ploeg staat tweede in de poule met 21 punten uit tien wedstrijden.
In de eerste klasse won UZSC met 10-8 van SG TWZ 2. De Utrechters staan negende met achttien punten uit negentien wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.