Meeuwsen geniet van beachvolleybalstadion op Jaarbeursplein: 'Wat een arena joh!'

UTRECHT - Het King of the Court beachvolleybaltoernooi, dat deze week in Utrecht plaatsvindt, is het eerste internationale sportevenement sinds het begin van de coronacrisis dat in Nederland wordt gespeeld met publiek. Aan het evenement, dat in een speciaal ontworpen coronaproof stadion wordt gehouden, doen toppers van over de hele wereld mee.

Testen

"We zijn er trots op dat we medewerking van de overheid hebben gekregen en dat sporters uit landen met code oranje niet in quarantaine hoeven", zegt organisator Wilco Nijland. "Alle sporters en begeleiders moesten bij aankomst een negatieve test van maximaal 72 uur kunnen overleggen en vrijdag wordt iedereen nog een keer getest."
Nijland zelf moest de test ook ondergaan. "Dat was best spannend, want ik spreek natuurlijk heel veel mensen, en ik draag niet altijd een mondkapje." Om de bubbel rond de sporters in stand te houden werden sporters en interviewers verplicht tot het dragen van een mondkapje, ook topspeler Robert Meeuwsen, die het stadion dinsdag voor het eerst zag.
Robert Meeuwsen mocht alleen geïnterviewd worden met mondkapje
Meeuwsen was razend enthousiast bij binnenkomst. "Wat een arena joh! Ik vind het geweldig", zegt de Nieuwegeiner. "Alles zo dicht erop, dat is best uniek in onze sport. Ik heb er enorm veel zin in om hier te gaan spelen."

Corona

Ook de beachvolleyballers hebben te leiden gehad onder de coronacrisis. Toch werd er wel volop doorgetraind, vertelt Meeuwsen. "Behalve de periode dat we met zijn allen thuis hebben gezeten. Dat was wel even schakelen, zeker toen nog onduidelijk was wat er met de Olympische Spelen zou gebeuren."
De King of the Court Arena op het Jaarbeursplein
Toen het uitstel van de Spelen een feit was, kregen Meeuwsen en zijn vaste compaan Alexander Brouwer rust. "We hebben even vakantie genomen om daarna weer te gaan trainen voor de toernooien die nog wel kwamen."
Pech voor Meeuwsen was dat hij vlak voor het NK geblesseerd raakte. Hij liep een klein scheurtje in een ribspier op. Hij speelde het NK wel, maar presteerde teleurstellend. "Maar nu ben ik topfit om hier te starten."
In King of the Court spelen vijf teams tegelijk tegen elkaar. Daarvan staan er twee in het veld; een serverend team en een ontvangend team. Het ontvangende team scoort een punt als de ralley wordt gewonnen.
Het team dat ralley verliest, gaat van het veld en komt achteraan de wachtrij. Als het serverende team de ralley wint, worden zij het ontvangende en dus het scorende team. Het team dat na drie periodes van 15 punten de meeste punten, is winnaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.