RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Femke Bol loopt tweede tijd ooit op 300 horden, Dafne Schippers wint 150 meter

1/2
AMERSFOORT/UTRECHT - Atlete Femke Bol heeft in TsjechiŽ de tweede tijd ooit gelopen op de 300 meter horden. Het toptalent uit Amersfoort kwam tijdens de Golden Spike-wedstrijd in Ostrava tot 38,55 seconden op deze ongebruikelijke afstand.

Het wereldrecord op de 300 meter horden staat sinds 2013 op naam van Zuzana Hejnova uit TsjechiŽ. Zij liep toen een tijd van 38,16 seconden. Bol is daar dus vier tienden van verwijderd gebleven. Door haar zege in Ostrava is de Amersfoortse wel nog altijd ongeslagen in hordenwedstrijden dit jaar.


De 20-jarige Bol wist vorige maand in de prestigieuze Diamond League direct te winnen op de 400 meter horden (wat een gebruikelijke hordenafstand is). Ze was daarmee pas de vierde Nederlandse winnaar in de Diamond League.

De atlete uit Amersfoort bestormt de wereldtop dit jaar. Ze liep eind juli een persoonlijk record op de 400 meter (51,13 seconden) en is sinds kort ook houdster van het Nederlands record op de 400 meter horden.

 Dafne Schippers op het NK in Utrecht Dafne Schippers op het NK in Utrecht | Foto: Fotostudio Red Green Blue

Winst voor Schippers op 150 meter
Er was ook succes voor Dafne Schippers bij wedstrijden om de Golden Spike in Ostrava. De sprintster uit Utrecht heeft een race over 150 meter op haar naam geschreven. Schippers zegevierde in een tijd van 16,56 seconden in TsjechiŽ.

Nog nooit was een Europese sprintster sneller op deze incourante afstand. De voormalige toptijd was 16,73 en stond sinds 2013 op naam van de OekraÔense Maria Remen.


Experimentele onderdelen
De atletiekmeeting in Ostrava staat bekend om zijn experimentele onderdelen. De 150 meter en de 300 meter horden staan dan ook niet vaak op het programma van 'normale' atletiekwedstrijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -