RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jeroen Zoet kiest na half jaar FC Utrecht voor Italiaans avontuur

UTRECHT - PSV-doelman Jeroen Zoet verhuist naar ItaliŽ. De 29-jarige keeper heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Spezia. De Italiaanse club verzekerde zich vorige maand van promotie naar de Serie A. Spezia debuteert komend seizoen op het hoogste profniveau in ItaliŽ.

Zoet verruilde in 2006 BV Veendam, de club uit zijn geboorteplaats, voor PSV. In 2011 werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk. Twee jaar later keerde Zoet terug naar PSV. Vanaf het seizoen 2013-2014 was hij eerste keus bij de Eindhovense club.

Op huurbasis naar FC Utrecht
Vorig seizoen echter moest hij zijn basisplaats afstaan aan de Duitser Lars Unnerstall. Zoet stapte in januari op huurbasis over naar FC Utrecht om in beeld bij Oranje te blijven. In de Domstad speelde hij slechts tien wedstrijden, omdat het seizoen voortijdig beŽindigd werd.

Dit seizoen begon hij weer in de A-selectie van PSV, maar door de komst van de Zwitserse international Yvon Mvogo dreigde opnieuw een reserverol voor hem. Zoet keepte 260 officiŽle wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -