RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronageval Sportlust ondanks 'streng beleid'

WOERDEN - Het coronageval waar derde divisionist Sportlust'46 mee te maken heeft, is opgedoken ondanks streng beleid van de club. Trainer Patrick Loenen van de Woerdense club zegt dat zijn club er alles aan doet om het virus buiten de deur te houden.

"Bij ons moet je bij minimale klachten thuisblijven en je laten testen", legt Loenen uit. "Doe je dat niet, dan mag je twee weken niet in de kleedkamer komen en je krijgt ook je vergoeding niet."

Die strenge eis leidde ertoe dat de afgelopen twee maanden al negen spelers en stafleden van de A-selectie van Sportlust zich hebben laten testen. "Ikzelf ook", zegt Loenen. "Maar tot deze week waren alle tests negatief."

'Niet iedereen is zo streng'
Maandag rolde er voor het eerst een positieve test uit, waardoor het hele team nu in thuisquarantaine zit. De competitiewedstrijd tegen ODIN'59 van dit weekend gaat daarom niet door. En dat is goed, vindt Loenen,

"Ik heb niet het idee dat alle clubs zo streng zijn als wij. Ik luisterde gisteren de podcast op www.voetbal247.nl en daar vertelde trainer Ulrich Landvreugd van AFC dat hij op dit moment coronagevallen in zijn selectie heeft. Maar ik heb nog nergens gelezen dat ze dit weekend niet gaan voetballen."

De uitspraken van Landvreugd, oud-trainer van Eemdijk en Hooglanderveen, zijn te beluisteren vanaf ongeveer minuut 3.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -