RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vooruitblik tweede divisie: IJsselmeervogels voorlopig zonder Van Leijenhorst

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - IJsselmeervogels moet het drie tot vier weken stellen zonder Marciano van Leijenhorst. De verdediger liep vorige week een hamstringblessure op. Hij ontbreekt daarom in de selectie voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg van zaterdag.

Spakenburg treedt in de tweede speelronde van de tweede divisie aan voor de klassieker tegen Kozakken Boys. GVVV ontvangt Excelsior Maassluis.

HHC - IJsselmeervogels
Als ze bij IJsselmeervogels één wedstrijd over zouden mogen slaan, zou het die tegen HHC Hardenberg zijn. Van de negentien ontmoetingen met de Sallanders op het hoogste amateurniveau verloor IJsselmeervogels er dertien. Slechts vier keer werd gewonnen. De doelcijfers: 30-15 voor HHC.

De laatste uitzege van de Vogels op HHC dateert van het seizoen 2013-2014. Toen werd het 0-3 door doelpunten van Pascal Bosschaart, Maikel de Harder en Selmo Kurbegovic.

HHC begon de competitie vorige week met een 0-0 gelijkspel bij De Treffers, IJsselmeervogels versloeg Rijnsburgse Boys met 2-1.

Zaterdag ontbreekt behalve Marciano van Leijenhorst ook Mike van den Ban. De van Katwijk overgekomen aanvaller kampt met liesklachten. Mike van de Laar keert terug na een schorsing.

Spakenburg - Kozakken Boys
Al 52 keer stonden Spakenburg en Kozakken Boys tegenover elkaar op het hoogste amateurniveau. De Blauwen wonnen 21 keer. Op de Westmaat bleven de punten in twaalf van de 24 duels in Spakenburg. Kozakken Boys won in Bunschoten pas drie keer.

De wedstrijden tussen beide teams leveren vrijwel altijd veel spanning op, zelden wint een ploeg met grote cijfers. Wel wordt er regelmatig veel gescoord. Uitschieter was de ontmoeting in 2008, toen Kozakken Boys met 3-4 won.

 Everton Pires Tavares, wellicht volgende week weer bij de selectie Everton Pires Tavares, wellicht volgende week weer bij de selectie | Foto: Orange Pictures

Vorige week won Kozakken Boys met 3-2 van ASWH, terwijl Spakenburg met 1-1 gelijkspeelde bij Scheveningen.

Bij Spakenburg zitten Everton Pires Tavares en Vince Gino Dekker nog niet bij de wedstrijdselectie. Zij doen ritme op in het tweede en hopen er volgende week tegen Jong Sparta weer bij te zijn.

GVVV - Excelsior Maassluis
Als HHC Hardenberg een angstgegner is voor IJsselmeervogels, dan is Excelsior Maassluis dat voor GVVV. Sinds de invoering van de topklasse in 2010 stonden beide ploegen vijftien keer tegenover elkaar. Drie keer won GVVV, acht keer Excelsior. In Veenendaal is de balans 2-5 in het nadeel van GVVV.

Excelsior Maassluis, getraind door voormalig IJsselmeervogels speler en trainer Dogan Corneille, begon de competitie net als GVVV met een nederlaag. Thuis tegen Katwijk gingen de Westlanders met 0-2 onderuit. GVVV kwam uit tegen Quick Boys weliswaar met 1-0 voor door Jeremy de Graaf, maar moest uiteindelijk een 2-1 nederlaag slikken.

 Jeremy de Graaf maakte vorige week de enige GVVV-goal Jeremy de Graaf maakte vorige week de enige GVVV-goal | Foto: Geert Lommers

Trainer Jochem Twisker kan beschikken over een compleet fitte selectie. Dat betekent dat de aanwinst-van-laatste-moment Lars ten Teije mogelijk zijn debuut kan maken.

Live
IJsselmeervogels trapt zaterdag af om 14.00 uur, GVVV om 14.30 en Spakenburg om 15.00 uur. Alle drie de tweede divisieduels zijn zaterdagmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht, via de 93.1FM, de kabel of de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -