Vooruitblik derde divisie: Hoogland wil revanche voor '8 maart'

Op 8 maart verloor Hoogland met 8-1 van de tegenstander van zondag
Op 8 maart verloor Hoogland met 8-1 van de tegenstander van zondag © Arnold Schenk
HOOGLAND/UTRECHT - In de derde divisie B spelen Hoogland en Hercules zondag beide een uitwedstrijd. Hoogland gaat in Veghel op bezoek bij Blauw Geel'38. Hercules reist af naar Zuid Limburg voor de uitwedstrijd tegen EVV.

Blauw Geel'38 - Hoogland

Toen Hoogland op 8 maart op eigen veld met 8-1 verloor van Blauw Geel'38, gooide toenmalig trainer Raymond Prins min of meer de handdoek. Hij leek zich neer te leggen bij degradatie en leek het er niet op dat Hoogland dit seizoen al iets recht kon zetten tegen Blauw Geel. Doordat de competitie werd stilgelegd en Hoogland niét degradeerde, komt die kans er zondag toch voor de ploeg van de nieuwe trainer Roy Versluis.
Makkelijk zal dat zeker niet worden. Op diverse sites geldt Hoogland voor 'experts' als zekere degradant, terwijl de meesten Blauw Geel in de top negen verwachten. De Brabanders wonnen vorige week in Heemskerk met 3-2 van ADO'20, terwijl Hoogland tegen de gedoodverfde kampioen OSS1920 lang mocht hopen op een punt, maar wel met 1-0 verloor.
Martijn Koelewijn, op de weg terug
Martijn Koelewijn, op de weg terug © Geert Lommers
Positief voor Hoogland is dat de van een blessure herstelden Henk Baum, Ruud Vos, Jordan Kemp, Martijn Koelewijn en Jefta van den Broek donderdag weer volledig meetrainden. Het vijftal is zondag echter nog niet inzetbaar. Wellicht dat er volgende week, in Veldhoven tegen UNA, een paar spelers hun rentree kunnen maken.

EVV - Hercules

Het is de verste uitwedstrijd die er is voor Hercules, en het levert zelden spektakel op. Het Limburgse EVV geldt als een stugge ploeg die weinig scoort en ook weinig tegentreffers krijgt. Vijf ontmoetingen in Echt-Susteren leverden voor beide ploegen één zege op. Ook qua doelcijfers, 5-5, zijn de ploegen in evenwicht.
Rogier Benschop maakte er vorige week twee
Rogier Benschop maakte er vorige week twee © Orange Pictures
Hercules begon vorige week met een 2-0 zege op Gemert aan de competitie. Het leverde Rogier Benschop een (gedeelde) eerste plaats op in de RTV Utrecht-topscorerslijst. EVV speelde een uitwedstrijd tegen promovendus Unitas uit Gorinchem. Dat duel eindigde in 1-1.
Hercules-trainer René van der Kooij kan tegen EVV beschikken over een complete selectie.

Live

Blauw Geel'38 - Hoogland en EVV - Hercules beginnen zondagmiddag beide om 14.30 uur en zijn live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Zet de radio op de 93.1FM, luister via de kabel of via de RTV Utrecht-app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.