RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kruys en Evers halen in Een Berg Sport uit naar KNVB


UTRECHT - Utrecht-supporters zijn er wel over uit: 'de KNVB heeft de pik op FC Utrecht'. Vraag het een willekeurige fan en deze zal vertellen dat hij helemaal klaar is met de voetbalbond in Zeist. Met het rijkelijk laat uitstellen van de seizoenopener tussen FC Utrecht en AZ heeft de bond opnieuw kwaad bloed gezet in de Domstad.

 John van den Brom: 'Dit is heel zuur' John van den Brom: 'Dit is heel zuur' | Foto: fcutrecht.nl

Wat ging eraan vooraf? Vorig seizoen maakte de KNVB al geen vrienden in Utrecht toen het de bekerfinale van de kalender haalde en vervolgens het bijbehorende ticket ook nog eens aan Feyenoord - tegenstander van FC Utrecht in de finale - gaf. De club werd daarvoor financieel gecompenseerd, maar dat bedrag kwam in de verste verte niet in de buurt bij de misgelopen euro's als de finale was doorgegaan, laat staan gewonnen was.

Stelletje amateurs in Zeist"
Korneel Evers

Nu maakte de KNVB vijf dagen voor de eerste competitieronde bekend het duel tussen FC Utrecht en AZ naar 27 december te verplaatsen. De reden is nog wel plausibel: AZ speelt voorronde Champions League en alle clubs in Nederland hebben er belang bij dat de Alkmaarders een ronde verder komen. Wat extra rust kan dus geen kwaad. De manier waarop is echter weer van een bedenkelijk niveau en dat steekt ook vaste clubvolgers Gert Kruys en Korneel Evers in de studio van Een Berg Sport.

Kruys en Evers: 'Wanbeleid ten top'


De pik op Utrecht of gewoon wanbeleid?
"Dan denk je opnieuw te kunnen beginnen, ben je eindelijk bovenaan die trap en dan word je er weer van afgetrapt. Woedend ben ik", foetert Evers, "Dit is wanbeleid ten top. Ze kunnen helemaal niets, het zijn gewoon een stel amateurs."

Evers wijst daarbij vooral op de manier waarop de beslissing van de bond tot stand kwam. Zelf verzuimde de KNVB om meteen na de aanvraag van AZ een knoop door te hakken. Na wat heen en weer gebel werd de bal uiteindelijk bij FC Utrecht gelegd. Tot verbazing van de club, want 'wij gaan toch niet over het competitieprogramma?' Evers snapt er helemaal niks meer van. "AZ had ook wel even kunnen bellen, zo van; hallo Utrecht, we zijn hier mee bezig."

 Korneel Evers is woest Korneel Evers is woest | Foto: RTV Utrecht

Kruys begrijpt de ophef wel. "FC Utrecht wordt weer gedupeerd. Die jongens staan te trappelen. Op maandag zit je al voor in de voorbereiding op de wedstrijd en dan moet je ineens tegen je spelers zeggen: jongens, nog even wachten. Ik begrijp er helemaal niks van."

Korneel Evers maakt in zijn ode de grond gelijk met de KNVB


Communicatieve missers
Vanuit de KNVB kan de communicatie ook wel wat beter, vindt Evers. "Er zit dus gewoon iemand in Zeist, die maandag om 12 uur bekend maakt dat Makkelie de wedstrijd fluit. Die weet toch ook al lang; die gaat hem helemaal niet fluiten, die staat gewoon ergens bij TOP Oss ofzo dit weekend."

Utrecht wordt weer gedupeerd"
Gert Kruys

"De KNVB is Utrecht niet zo gunstig gezind", gaat Kruys iets genuanceerder verder. "Mag ik nog een keer attenderen op het feit dat FC Utrecht de bekerfinale niet kon spelen. Dat daar een behoorlijk geldbedrag aan gekoppeld was en daarnaast het sportieve aspect. Dus ja, we zijn behoorlijk gedupeerd."

John van den Brom: 'Dit is heel zuur voor ons'


Van de Brom houdt zich wat meer op de vlakte. Inwendig zal de trainer ongetwijfeld koken, want zijn hele voorbereiding kan de prullenbak in én hij zal een manier moeten vinden om zijn spelers een nieuwe prikkel te geven. "Dit is heel zuur. Vanaf 29 juni zijn we bezig om ons klaar te stomen voor deze wedstrijd, daar zijn we in geslaagd. We zijn klaar, hebben geen blessures, maar helaas."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -