Alle spelers coronavrij bij tweede testronde King of the Court

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Alle deelnemers van het King of the Court-beachvolleybaltoernooi in Utrecht zijn negatief getest op het coronavirus. De 76 spelers zijn vrijdag opnieuw getest, nadat bij de eerste testronde twee spelers besmet bleken.
Zaterdagochtend kwamen de testuitslagen binnen bij de organisatie. Dat alle spelers coronavrij zijn, is een goed teken volgens toernooidirecteur Wilco Nijland. "We willen met King of the Court in de huidige realiteit een topevenement neerzetten waarin spelers, staf en publiek in optimale omstandigheden veilig van het spektakel in ons coronaproof stadion kunnen genieten", zegt Nijland.
"We hebben na de positieve tests direct de maatregelen van onze strikte protocollen uitgevoerd", aldus de organisator. "We wisten dat mensen die alleen milde of gemiddelde klachten hadden tien dagen na hun besmetting geen anderen meer kunnen besmetten, maar het is uitstekend nieuws dat we na deze tweede testronde bevestiging hebben dat alle andere spelers nog altijd coronavrij zijn."
Door de negatieve tests kunnen alle teams 'gewoon' deelnemen aan de finaledag van King of the Court. Die finaledag is zaterdagmiddag live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.