Hicham Acheffay ambitieus met Jong FC Utrecht: 'Proberen linkerrijtje te halen'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Hicham Acheffay schoot een tiental van Jong FC Utrecht vrijdagavond naar een 1-0 overwinning op bezoek bij titelkandidaat FC Volendam. De 20-jarige buitenspeler was beslissend door een vlijmscherpe counter af te ronden op De Dijk. En dat Jong Utrecht kan winnen van Volendam, versterkt de ambities van de beloftenploeg. "Onze doelstelling is om het linkerrijtje proberen te halen", zegt Acheffay in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Acheffay: "Het is nog lekkerder als je van Volendam wint met tien man"
"Het begon met een corner van Volendam die weggekopt werd", beschrijft Acheffray zijn winnende goal. "El Barjiji kopte de bal vervolgens mij en ik nam hem mee in de loop. Mallahi ging toen met de bal lopen terwijl Velanas en ik meeliepen. We hadden toen een 3 tegen 1. Velanas kreeg de bal, hield goed het overzicht en gaf mij de bal in een 2 tegen 1 met de keeper. En zo werd het een goal!"
Acheffay wist dat het een lastig duel ging worden op bezoek bij titelkandidaat Volendam. "Het is een heel goede ploeg. Dan is het nog lekkerder als je ook nog met tien man van ze kan winnen", lacht hij. "Met 11 tegen 11 hadden we ze al onder druk en creëerden we al kansen om een goal te maken."
Vorig jaar waren we heel goed, maar toen werd het seizoen helaas gestopt. Dit jaar kunnen we het wel beter doen.
Hicham Acheffay
Jong FC Utrecht viert de goal van Acheffay
Jong FC Utrecht viert de goal van Acheffay © fcutrecht.nl

Blik op het linkerrijtje

Kort na rust kwam Jong Utrecht met tien man te staan door een rode kaart van Oussama Alou. Dat bracht de beloftenploeg niet in de war. "Het is met tien man wel anders. Dan moet je als team meer werken en meer met elkaar praten. We moesten nog harder werken, maar dat hebben we wel goed gedaan", geeft Acheffay aan.
Vorig seizoen was Jong FC Utrecht een frisse verschijning in de eerste divisie. Het speelde goed en bleef ver verwijderd van de onderste plekken. "We willen het altijd beter doen", is Acheffay ambitieus. "Vorig jaar waren we heel goed, maar toen werd het seizoen helaas gestopt. Dit jaar kunnen we het wel beter doen. Onze doelstelling is om het linkerrijtje proberen te halen en meer wedstrijden te winnen."
Mooie wedstrijden de komende weken
Hicham Acheffay
Maandag gaat de competitie verder met een duel tegen Jong AZ. Daar verwacht Acheffay drie punten voor de beloften van Jong Utrecht. Daarna volgen wedstrijden tegen topploegen als NAC Breda en Cambuur Leeuwarden. "Dat zijn mooie wedstrijden de komende weken. Als je negen punten kan halen uit die drie wedstrijden, dan doen we het heel goed", kijkt hij vooruit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.