RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels-trainer Smit beleeft foutloze seizoenstart: 'Hier had ik voor getekend'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Hoofdtrainer Berry Smit van IJsselmeervogels is blij met de start die hij met zijn ploeg achter de rug heeft in de tweede divisie. De Rooien wonnen zaterdag ook hun tweede duel: ze waren in de lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 0-2 te sterk.

Niet vergeten dat HHC Hardenberg zes maanden geleden nog bovenaan stond"
Berry Smit

Maikel de Harder wist bij de laatste winst van IJsselmeervogels op bezoek bij HHC Hardenberg te scoren, dat was in 2014. Na zes jaar wonnen De Vogels zaterdag dan eindelijk weer. En De Harder, die scoorde opnieuw.

"Ik speel al zolang bij IJsselmeervogels en heb het hier al zo vaak lastig gehad", spreekt De Harder zaterdag na de 0-2 overwinning. Hij opende in de eerste helft de score. "Ik dacht ik moet hem volle bak erin schieten. Hij ging er lekker in, ja."

Berry Smit: 'Ik denk dat ik 41 waarschuwingen heb gehad van de vierde man'


Gestreden voor de winst
Zowel bij de 1-0 als de 2-0 ging de verdediging van Hardenberg niet vrijuit. "We hebben die cadeautjes goed uitgepakt. Het spel was niet altijd hoogstaand, maar we mogen over het algemeen tevreden zijn", aldus De Harder.

In het slot van de wedstrijd was er veel spanning, dat was te zien aan trainer Smit. "Ik denk dat ik 41 waarschuwingen heb gekregen van de vierde man. Daar geef ik niks om, want als ik naar de tribune wordt gestuurd horen ze mij ook."

Die emotie van Smit had zijn ploeg nodig, zo denkt hij. "Iedereen ziet dat we nog niet helemaal fit zijn. Maar als de strijd er zo in zit als vandaag, dan komt het goed", aldus Smit, die al verbetering ziet ten opzichte van vorige week. "We hebben al veel beter voetbal laten zien."

Een goed begin en een goede sfeer"
Maikel de Harder

"Hardenberg is gewoon een topploeg. We moeten niet vergeten dat ze zes maanden geleden nog bovenaan stonden", zegt een trotse Smit, die zichzelf qua alcoholgebruik in toom moet houden. "We moeten allemaal nog terugrijden haha. Maar op De Westmaat staat voor 500 euro aan kip klaar omdat we hebben gewonnen."

Foutloze seizoenstart
IJsselmeervogels heeft na twee wedstrijden het maximale aantal van zes punten. "Als je mij dat drie weken geleden had gezegd en ik moest daarvoor lopend hier naartoe, dan had ik daarvoor getekend", zegt de oefenmeester van De Rooien vanuit Hardenberg.

"Ja, een goed begin. De sfeer is ook goed. Er kunnen natuurlijk nog dingen beter, maar daar gaan we aan werken richting volgende week", aldus De Harder, die weet dat dan een uitduel wacht met Kozakken Boys.

Maikel de Harder: 'Hij zat er lekker in ja'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -