DOVO verliest in slotfase van Harkemase Boys

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - DOVO wacht in de derde divisie A nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Na het gelijkspel van vorige week verloren de Veenendalers dit weekend van Harkemase Boys. In de laatste drie minuten incasseerde DOVO twee goals. De eindstand was daardoor 3-1.
Een korte samenvatting van Harkemase Boys - DOVO (door Bert Kous)

DOVO geeft voorsprong uit handen in Harkema

Na een kwartier spelen kwam DOVO op voorsprong. Daan Disveld werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, waarna nieuwe spits Jordie van der Laan vanaf elf meter zijn eerste DOVO-treffer wist te maken. De Veenendalers begonnen beter dan de vorige twee wedstrijden op bezoek bij Harkemase Boys, want toen stond het binnen no time met 3-0 achter.
Harkemase Boys deed verwoede pogingen om nog voor rust de stand gelijk te trekken, maar de ploeg van Scott Calderwood hield de 0-1 voorsprong vast. DOVO moest in Friesland het overigens doen zonder Tom Menting, Nick de Bondt en de geschorste aanvoerder Barry Beijer.
Na rust leek DOVO alles op orde te hebben, tot Henny Bouius uit het niets de stand op 1-1 zette namens Harkemase Boys. DOVO herpakte zich goed en kreeg de nodige kansen om weer op voorsprong te komen, maar Van der Laan kreeg de bal niet in het net.
Drie minunten voor tijd kreeg DOVO dan toch de deksel op de neus. De Veenendalers gaven een penalty weg die benut werd door Jesse Renken: 2-1. In de jacht op de 2-2 gaf DOVO zoveel ruimte weg dat Kian Visser er in de slotminuut nog 3-1 van kon maken.
13' Jordie van der Laan, pen. [0-1]
59' Henny Bouius [1-1]
87' Jesse Renken, pen. [2-1]
90' Kian Visser [3-1]