DOVO trekt conclusies na 'onnodige' nederlaag: 'Mogen nu niet over linkerrijtje praten'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Dat DOVO een punt niet over de streep kon trekken op bezoek bij Harkemase Boys, zegt volgens Simon van Zeelst genoeg over de kwaliteiten van de Veenendalers. "Zulke wedstrijden moeten we eerst maar uitspelen en een punt meenemen, voordat we het over het linkerrijtje mogen hebben", aldus de middenvelder.
In de slotfase miste ik échte mannen
Scott Calderwood, trainer DOVO
DOVO gaf na rust een 1-0 voorsprong volledig uit handen. De beslissende treffers vielen in de laatste drie minuten. "Ik baal als een stekker", zegt trainer Scott Calderwood. "Als je 1-0 voor komt, kans hebt op meer, niet scoort en dan met 3-1 verliest... Dan is dat heel zuur."
"We moeten zelf de 2-0 en de 3-0 maken, met alle respect voor Harkemase Boys. Zij waren wel aan het drukken", geeft de DOVO-trainer aan. "Je kan tegen een tegengoal aanlopen, maar de manier van de tegengoal... Eigenlijk kunnen we daarna nog op 2-1 komen, maar we scoren niet. Dan mis ik in de slotfase de échte mannen. Je moet dan dat punt over de streep trekken. Dit is gewoon onnodig."
Calderwood vindt niet dat zijn selectie niet goed gescout is. "Ik sta volledig achter het team en ik verwacht dat mensen in de slotfase op gaan staan. Maar je ziet na de 1-1 ander gedrag en dat vraag ik niet. We moeten duels winnen en dat gebeurt niet. Dan lopen we alleen maar achter de feiten aan", is hij van mening.

Rechterrijtje

Simon van Zeelst legt uit dat DOVO een verdedigend ingestelde tactiek had gekozen. "In de eerste helft ging dat redelijk goed. In de tweede helft beginnen we goed en moeten we 2-0 maken, maar hoe we het daarna weggeven is super slecht", is hij duidelijk.
"We riepen de afgelopen jaren dat we bovenin mee willen doen. Zulke wedstrijden moeten we eerst maar uitspelen en een punt meenemen, voordat we het over het linkerrijtje mogen hebben. We gaan bovenin het rechterrijtje meedoen", aldus Van Zeelst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.