Winst voor hockeysters SCHC in regioderby met Kampong

Caia van Maasakker was met twee rake strafcorners belangrijk voor SCHC
Caia van Maasakker was met twee rake strafcorners belangrijk voor SCHC © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC hebben het regionale onderonsje met Kampong met 1-5 gewonnen. De ploeg uit Bilthoven deed dat door - net als vorige week - toe te slaan in de slotfase en drie keer te scoren.
Twee rake slagen van strafcornerkanon Caia van Maasakker hielpen SCHC in het tweede kwart aan een 2-0 voorsprong. Even later was het Renee van Laarhoven die iets terugdeed namens de Utrechtse dames.
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden bleef het daarna lang spannend. In de laatste minuten van de derby liep SCHC in korte tijd uit naar 1-5. Pien Dicke was tweemaal trefzeker en spits Ginella Zerbo tekende voor het laatste doelpunt.
"Vooral de eerste helft was goed van onze kant", spreekt Caia van Maasakker na afloop. "Ik vond het niet makkelijker gaan dan verwacht. Kampong-uit is altijd lastig voor ons, dat was vandaag ook zo."
Caia van Maasakker in gesprek met RTV Utrecht

Ranglijst

SCHC heeft net als Den Bosch, Amsterdam, Oranje-Rood en hdm het maximale aantal van zes punten. "We hebben een goed begin, dat is erg fijn", zegt Van Maasakker. Kampong is nog puntloos, net als HGC, Bloemendaal, Laren en Victoria.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.