RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Promotieklasse: Goed weekend voor regioploegen

BILTHOVEN/ZEIST - De drie ploegen uit de provincie Utrecht hebben een prima weekend achter de rug in de Promotieklasse hockey. SCHC boekte de eerste zege van dit seizoen (1-2), terwijl Schaerweijde in een doelpuntrijk duel won van Nijmegen: 4-2. Voordaan won na de nederlaag in de regioderby van vorige week van Qui Vive: 0-3.

SCHC knokt zich naar moeizame zege
Na de slechte competitiestart (SCHC verloor van Laren) was het zaak voor de ambitieuze Bilthovenaren om te winnen op bezoek bij Victoria in Rotterdam. Dat lukte met veel moeite: 1-2.

In de openingsfase was het namelijk Victoria dat het spel dicteerde en ook verdiend op voorsprong kwam dankzij een goal van Joost van Eijck. Hij benutte een strafcorner. Dat SCHC daarna toch nog een overwinning uit het vuur sleepte was niet te danken aan het grootste veldspel. Wel was er een hoofdrol voor Cédric Terwel, die met twee strafcorners hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de 1-1 en 1-2.

4' Joost van Eijck [1-0]
23' Cédric Terwel [1-1]
53' Cédric Terwel [1-2]

Opnieuw hoofdrol voor Brouwer bij Schaerweijde
Schaerweijde schoot uit de startblokken tegen Nijmegen, maar kreeg het daarna toch lastig. Dankzij Ronald Brouwer (vorige week ook al belangrijk voor Schaerweijde) en Jelle Westendorp stond het al na acht minuten 2-0 voor de ploeg uit Zeist, maar daarna richtte Nijmegen zich op. Tijn Stuve (1-2) en David Blom (2-2) brachten Nijmegen weer op gelijke hoogte.

Na de pauze liet Schaerweijde zien dat het niet van de wijs gebracht was door de tegentreffers. Muhammad Rizwan en opnieuw Brouwer zorgden voor de tweede competitiezege op rij voor Schaerweijde: 4-2.

5' Ronald Brouwer [1-0]
8' Jelle Westendorp [2-0]
17' Tijn Stuve [2-1]
35' David Blom [2-2]
39' Muhammad Rizwan [3-2]
63' Ronald Brouwer [4-2]

Voordaan maakt er drie tegen Qui Vive
Na de nederlaag in de regioderby van vorige week met Schaerweijde was Voordaan op zoek naar revanche. De ploeg uit Groenekan ging op bezoek bij Qui Vive en kende een goede middag: 0-3. Net als vorige week tekende Thur Stadelmaier voor de openingstreffer namens SCHC. In het derde kwart werd de score verdubbeld, toen Eric Hemesath tot scoren kwam. Uiteindelijk werd het dankzij Mike Huisman 0-3.

11' Thur Stadelmaier [0-1]
41' Eric Hemesath [0-2]
56' Mike Huisman [0-3]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -