Derde divisie B: Swingend Hercules wint, zwaar verlies voor Hoogland

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules heeft de winst van vorige week in de Derde divisie B een goed gevolg gegeven. De Utrechters versloegen zondag EVV met 0-5. Hoogland daarentegen verloor opnieuw. Uit bij Blauw Geel'38 werd het 5-1.

Ranglijst

Samen met OFC en Blauw Geel'38 gaat Hercules na twee duels aan kop in de derde divisie B. De drie ploegen hebben het maximale aantal van zes punten. Op basis van doelsaldo staan de Utrechters bovenaan. Hoogland is met nul punten de hekkensluiter van de competitie.

Swingend Hercules heeft aan een helft genoeg

Het Hercules van René van der Kooij wilde maar één ding: de goede competitiestart vervolgen. Op bezoek bij EVV lukte dat heel aardig en hadden de Utrechters alleen de eerste helft nodig om korte metten te maken met de ploeg uit Echt.
Het werd daar na twaalf minuten bij geholpen door Rogier Benschop, die net als vorige week opviel met zijn goede spel. De vaardige aanvaller zette de 0-1 op het scorebord. Teamgenoot Nick Hak verdubbelde na een half uur voetballen de voorsprong. Nog voor rust werd het 0-3 en besliste Hercules het duel, toen Omar el Ghazouani de bal van Benschop via een hakje voor zijn voeten kreeg: 0-3.
De tweede helft was daardoor een formaliteit, maar gelukkig voor de toeschouwers uit het Utrechtse hadden de invallers er nog wel zin in. Eerst was het Stef van Rooijen met de 0-4 en een paar minuten voor tijd was het Lars Vermeulen - eveneens ingevallen - die mocht tekenen voor de eindstand: 0-5.
12' Rogier Benschop [0-1]
35' Nick Hak [0-2]
41' Omar el Ghazouani [0-3]
67' Stef van Rooijen[0-4]
85' Lars Vermeulen [0-5]
© RTV Utrecht

Hoogland zakt in tweede helft door het ijs

Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Jay van Boxtel verzorgde met een streep voor de 1-0. Op slag van rust was het Bas Wobbes die met een verwoestend schot voor de gelijkmaker zorgde. De twee ploegen gingen daardoor met een 1-1 stand de kleedkamers in.
Blauw Geel'38 wist drie minuten na rust opnieuw de voorsprong te pakken. Ditmaal was het Niels Wouters die hem maakte namens de thuisploeg. Zeven minuten voor tijd gooide Blauw Geel'38 definitief de wedstrijd in het slot. Invaller Jari Koenraat maakte de 3-1. Vijf minuten later wist diezelfde Koenraat ook de 4-1 te maken. Daarmee was het nog niet gedaan. In de 90e minuut maakte een andere invaller, Koen van der Zanden, er nog 5-1 van. Daarmee was de eindstand bekend.
10' Jay van Boxtel [1-0]
45' Bas Wobbes [1-1]
48' Niels Wouters [2-1]
83' Jari Koenraat [3-1]
88' Jari Koenraat [4-1]
90' Koen van der Zanden [5-1]
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.