RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hercules schiet uit de startblokken: "Een lastig te leggen puzzel, maar ook een luxeprobleem"

1/3
UTRECHT - Zeven doelpunten voor, nul tegen. Het Hercules van René van der Kooij is uit de startblokken geschoten in het nieuwe seizoen in de derde divisie B. Het gevoel is goed en de oefenmeester heeft genoeg te kiezen. "We hebben veel jonge spelers, met toch al behoorlijk wat ervaring in de benen", aldus middenvelder Steff van Rooijen.

Terug bij Hercules voelt als een warm bad"
Steff van Rooijen

Dat Hercules na twee competitiewedstrijden al zeven keer gescoord heeft, verbaast Van der Kooij niet. "Maar dat we nog geen tegengoals hebben wel", aldus de trainer van de Utrechtse Derde divisionist. "Natuurlijk hebben we een uitstekende keeper (Fons Mulder, red.), daar komt mijn verbazing ook niet vandaan. We proberen aanvallend te spelen, maar dan krijg je er ook vaker eentje tegen. Voorlopig is dat nog niet het geval, gelukkig."

Van der Kooij stond na afloop van het duel met EVV (0-5 winst) met een tevreden gevoel voor de microfoon van RTV Utrecht, gaf hij toe. "Uiteraard heb ik genoten vandaag." Bij rust leek de wedstrijd al beslist, toen Omar el Ghazouani vlak voor de thee de 0-3 binnenschoot. "In de rust heb ik toch nog wat dingen aangestipt, waarvan ik vond dat het beter moest. Slordigheden", aldus Van der Kooij.

Hercules-trainer Rene van der Kooij in gesprek met Menno Schilder


Keuze te over
In de tweede helft leek de Herculaanse honger nog niet gestild en lieten de Utrechters zien over een brede bank te beschikken. Van der Kooij bracht vers bloed in door Steff van Rooijen en Lars Vermeulen te laten invallen. Het tweetal beschaamde het vertrouwen van hun trainer niet en scoorde beide een treffer.

Van Rooijen was tevreden met zijn invalbeurt en treffer. Hij verkaste afgelopen zomer naar IJsselmeervogels, maar keerde terug naar Hercules, toen bleek dat zijn kans op speelminuten bij de ploeg uit Spakenburg nihil was. "Het voelt hier wel als een warm bad, ja. Nu is het hopen dat ik zo snel mogelijk basisspeler wordt."

Dat Van Rooijen niet in de basis begon, tekent de kracht van dit Hercules, vindt Van der Kooij. "We hebben een heel erg jonge ploeg en we zullen echt niet iedere week het niveau van vandaag halen. Maar voorlopig is het heel steady." Van Rooijen is blij dat hij niet op de stoel van zijn trainer zit. "Gelukkig hoef ik die puzzel niet op te lossen, maar aan de andere kant is het een luxeprobleem wat we hebben."

Steff van Rooijen (Hercules): "Trainer zal moeilijke keuzes moeten maken"


Dankzij de tweede competitiezege voert Hercules voorlopig de ranglijst van de derde divisie B aan. Komend weekend ontvangt Hercules JOS Watergraafsmeer op sportpark Voordorp. Die ploeg wacht nog op de eerste seizoensoverwinning.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -