Geen drie op rij voor Quick tegen Twins

Tijmen Takke en coach René de Vries
Tijmen Takke en coach René de Vries © RTV Utrecht / Nick Doup
AMERSFOORT - Quick Amersfoort heeft het derde duel van deze week in de nacompetitie tegen Twins verloren. De Amersfoorters gingen met 10-9 onderuit, nadat het de eerdere twee ontmoetingen wist te winnen.
De wedstrijd kan nog wel een opvallend staartje krijgen. Halverwege de 8e inning speelden de Amersfoorters onder protest verder. De scheids had een verkeerde beslissing genomen in de ogen van de coach van Quick René de Vries. De arbitrage zou, toen Twins de 9-6 maakte, de spelregels verkeerd hebben toegepast. Het had volgens De Vries dus eigenlijk 8-6 moeten blijven.
De protestcommissie komt binnenkort bij elkaar om een beslissing te nemen in deze zaak. Mocht dit in het voordeel zijn van Quick dan moet de laatste 1,5 inning opnieuw worden gespeeld.
Donderdag was Quick in de degradatiepoule van de hoofdklasse nog met 9-7 de baas, zaterdag met 7-5. Quick neemt het verder nog in deze poule op tegen Storks uit Den Haag en Kinheim uit Haarlem. Uit deze zogenoemde degradatiepoule degradeert dit seizoen geen enkele ploeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.