RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kritische noten gekraakt bij winnend SCHC: "Dit zal niet voldoende zijn"

1/3
BILTHOVEN/ZEIST - Twee rake strafcorners van Cédric Terwel tegen Victoria (1-2 winst) behoedden SCHC voor een beroerde seizoensstart. De Bilthovenaren wonnen met grootste moeite van de ploeg uit Rotterdam, maar na afloop was er van een hosannasfeer geen sprake in het SCHC-kamp. "Het voelt alsof we een beetje op slot zitten", vertelde Terwel aan RTV Utrecht.

Het moest vandaag van heel diep komen"
Cedric Terwel

Het was dan ook voor een groot deel aan Terwel te danken dat SCHC toch nog met drie punten huiswaarts keerde. Al na vier minuten keek de Bilthovense Promotieklasser tegen een achterstand aan. "Het is altijd lastig om daar een verklaring voor te vinden", vertelde de matchwinner. "Ik ben vooral blij dat ik ons team enorm heb kunnen helpen met mijn twee treffers. Dat hielp ons echt over het dode punt heen."

Coach Marieke Dijkstra zag vanaf de kant hoe de boel na de kortstondige opleving opnieuw instortte. "Ik zag niet rustig op de bank, nee", aldus Dijkstra. "Daarvoor was het veel te onrustig van onze kant." Na een spannende slotfase stapte de ploeg van Dijkstra als winnaar van het veld. "Op dit moment ben ik daar vooral blij mee."

Matchwinner Cédric Terwel: "Het moest echt uit de tenen komen"


Maar dat SCHC nog allerminst de kampioensvorm te pakken heeft kon Dijkstra niet ontkennen. "Als we bovenin willen eindigen, zal dit niveau niet voldoende zijn. Vandaag zijn we goed weggekomen en er valt nog genoeg te leren. Daar gaan we het op de training zeker over hebben, maar ik vind het ook belangrijk om positieve punten uit te lichten."

Terwel sloot zich aan bij de woorden van zijn coach. "Een overwinning is het beste medicijn. Vandaag moest het van heel diep komen. We winnen echt met de hakken over de sloot en voelt alsof we een beetje op slot zitten. Dinsdag gaan we met elkaar bespreken hoe dat kan."

Marieke Dijkstra in gesprek met RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -