Nijboer begeleidt marathonploeg

COTHEN - Gerard Nijboer begeleidt de Nederlandse marathonploeg in de voorbereiding op het wereldkampioenschap atletiek in Berlijn.
De voormalig bondscoach zal zich, in samenwerking met de huidige bondscoach midden- en lange afstand Honoré Hoedt, vooral bezighouden met een centrale trainingsbijeenkomst, de parcoursverkenning en een voorbereidend trainingskamp in Bad Durheim. Tot de WK in Berlijn, half augustus, is de voormalig marathonloper het aanspreekpunt voor de atleten en hun eigen trainers.
De Atletiekunie moet nog invulling geven aan de functie van bondscoach/coördinator lange afstand en wegatletiek voor de periode 2009-2012. De bond besloot eerder het contract met Bram Wassenaar niet te verlengen.
Hugo van den Broek en Martin Lauret hebben zich gekwalificeerd voor het team. Luc Krotwaar, Koen Raymaekers uit Cothen, Sander Schutgens en Greg van Hest hebben tot 22 juni de tijd om hun eerder veroverde nominatie met vormbehoud om te zetten in een definitieve kwalificatie. Er zijn minimaal drie gekwalificeerde atleten nodig om in Berlijn met een team marathonlopers aan de start te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.