RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: 'Verandering doet wonderen'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Welkom bij King of the Court in Utrecht!', de stadionspeaker is tot ver in de wijde omtrek van het Jaarbeursplein te horen. Het is woensdag en vanaf vandaag vertoeven honderden beachvolleyballers, komend vanuit alle uithoeken van de wereld, vier dagen lang in het hart van onze stad.

In een mum van tijd is er een gigantisch stadion vanuit het niets verrezen op het plein. Het imponerende
zwarte gevaarte valt niet te missen. Wie afdaalt van de brede trappen van het plein kan er niet omheen: hier staat iets groots te gebeuren. De leek zal zich daarbij waarschijnlijk afvragen: beachvolleybal? Ja, beachvolleybal.

Iets meer reuring graag!
In mijn zoektocht naar sporten die in mijn beleving wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, ging ik een jaar of drie geleden naar het Scheveningse strand voor het NK beachvolleybal. Daar heb ik in het pop-up Beachstadion met uitzicht op de zee de sport voor het eerst leren kennen. En hoewel ik moet toegeven dat ik de sport zelf zo op het eerste gezicht een tikkeltje saai vond (ik hou nu eenmaal van een beetje reuring en snelheid) kon ik met de twee toppers uit onze regio, Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink mijn hart toch wel ophalen.

Dat ik niet de enige was die de sport hier en daar een beetje traag vond, bleek niet veel later. Oud-volleyballer Wilco Nijland van organisatiebureau Sportworx bedacht een nieuwe spelvorm: King of the Court. Een afvalsysteem met vijf teams. In drie sets van maximaal vijftien minuten wisselen de teams elkaar in razendsnel tempo af op het veld. Aan de koningszijde kan worden gescoord en na elke set moet een team het spel verlaten. De finale is met drie teams en de winnaar is, je raadt het al: de koning.

Beachvolley 2.0
Het is zover: het eerste grote internationale sportevenement sinds maanden gaat van start. De hekken gaan open en de tientallen skyboxen op de vier verdiepingen vullen zich in rap tempo. Met veel gevoel voor amusement wordt het startsein gegeven. Dan spelen de volleyballers de longen uit hun lijf. In no-time verlaten de eerste afvallers het veld al en niet veel later zijn de winnaars bekend. Dat was lekker fotograferen zeg! Beachvolleybal twee punt nul. Verandering doet wonderen.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -