Reserves FC Utrecht in oefenduel onderuit tegen Vitesse

Ody Velanas (24) duelleert tegen Vitesse
Ody Velanas (24) duelleert tegen Vitesse © RTV Utrecht/René van den Berg
UTRECHT - FC Utrecht heeft maandagmiddag een oefenwedstrijd tegen Vitesse met 2-1 verloren. Bij rust was het nog 0-0 op sportpark Zoudenbalch.
In de tweede helft kwam Vitesse op een 0-2 voorsprong via Million Manhoef en Armando Broja. In de slotfase redde invaller Yassin Nasser de Utrechtse eer.
John van den Brom stelde in de oefenwedstrijd vooral spelers op die vooralsnog geen basisplaats hebben in het eredivisieteam van FC Utrecht. Het team speelde vooral aanvallend een moeizame wedstrijd.

Opstelling

© RTV Utrecht/René van den Berg
De basisopstelling van FC Utrecht zag er als volgt uit:
Doel: Fabian de Keijzer;
Verdediging: Giovanni Troupée, Emil Bergström, Mark van der Maarel, Leon Guwara;
Middenveld: Ody Velanas, Sander van de Streek, Davy van den Berg, Urby Emanuelson;
Aanval: Oussama Alou, Justin Lonwijk

Van de Streek en Van der Maarel

Twee opvallende namen in het 'reserveteam' van FC Utrecht waren Sander van de Streek en Mark van der Maarel. Van de Streek was de laatste twee seizoenen meestal basisspeler, en ook Van der Maarel pakte zijn wedstrijden in de hoofdmacht met grote regelmaat mee.
Dit seizoen moet het duo voorlopig genoegen nemen met een rol op het tweede plan. "Maar met corona is het zaak dat je gezond en fit blijft", zegt Mark van de Maarel. "Ze kunnen je zo maar nodig hebben."
Mark van der Maarel: "Fit blijven in coronatijd"
Ook Van de Streek gaat ervan uit dat hij zijn minuten wel gaat meepakken. "Ik heb de laatste jaren steeds zo'n 30 wedstrijden gespeeld. Dat gaat nu ook weer gebeuren", aldus de Barnevelder.
Sander van de Streek: "Ga dit jaar gewoon weer 30 wedstrijden spelen"