Rodny Hofman is alleen maar bezig met TEC

Rodny Hofman speelde 249 duels voor GVVV
Rodny Hofman speelde 249 duels voor GVVV © Geert Lommers
VEENENDAAL - Exact een jaar geleden werd bekend dat Rodny Hofman per direct was vertrokken bij GVVV. Hoewel de Veenendaalse club nooit naar buiten heeft willen brengen waarom het contract werd opgezegd, is het een publiek geheim dat de rechtszaak waarin de rechterverdediger op dat moment verwikkeld was de reden was voor de breuk.
Inmiddels zijn we een jaar verder, is Hofman vrijgesproken en voetbalt hij sinds het begin van 2020 bij TEC uit Tiel. Zaterdag speelt de 32-jarige geboren Rhenenaar voor het eerst sinds zijn vertrek tégen GVVV, de club waarvoor hij in bijna tien jaar 249 wedstrijden speelde.

Niet terugkijken

Als we Hofman aan de telefoon krijgen, maakt hij direct duidelijk dat het verleden, of dat nou zijn periode bij GVVV is, of de oorzaak van de breuk met die club, voor hem geen gespreksonderwerp meer is. "Ik zit nu in een nieuwe levensfase", zegt Hofman. "Ik ben net vader geworden en ik heb mijn leven op de rit. Bovendien ben ik mentaal en lichamelijk topfit."
Ten aanzien van de wedstrijd tegen zijn oude club is Hofman ook duidelijk. "Ik koester geen wrok. Ik heb bij GVVV mooie tijden meegemaakt, en ook minder mooie. Ik gun ze het beste, maar zaterdag niet."

Nul punten

TEC en GVVV zijn na twee speelronden de enige twee clubs in de tweede divisie die nog geen punten hebben. "Ik wil alleen maar naar TEC kijken en wij moeten zaterdag punten pakken. Dat dat dan toevallig tegen GVVV moet gaan gebeuren maakt het voor mij niet anders", aldus Hofman.
De verdediger vindt het ook te vroeg om over een mogelijke strijd tegen degradatie te spreken. "Kom op zeg, we zijn twee wedstrijden onderweg. Dit wordt gewoon weer een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Je kunt er echt geen peil op trekken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.