RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DOVO stuurt Youri Roseboom weg nadat hij meetraint bij club in Arnhem

VEENENDAAL - DOVO neemt afscheid van aanvaller Youri Roseboom. De 20-jarige speler heeft volgens DOVO contractbreuk gepleegd. Roseboom was niet wedstrijdfit en zou bij de beloftenploeg aansluiten in Veenendaal, maar blijkt in de tussentijd bij MASV in Arnhem meegetraind te hebben.

Roseboom gaf aan niet bij de beloftenploeg te willen spelen, wat DOVO 'onacceptabel' noemt. De derdedivisionist besloot om de spits bedenktijd te geven, maar dinsdagavond stond Roseboom op het veld bij een andere club. "Dit zorgt voor een directe breuk in het wederzijds vertrouwen", aldus DOVO.

Roseboom kwam in juni over van FC Eindhoven naar de rode zijde van Panhuis. In het verleden speelde hij onder andere in de jeugd van Vitesse/AGOVV, NEC en De Treffers.

In overleg over ontbinding contract
Trainer Scott Calderwood van DOVO is teleurgesteld in de nieuwkomer. "Youri is een talentvolle speler, maar helaas is hij op dit moment nog niet wedstrijdfit", zegt Calderwood. "We hebben hem de kans gegeven om bij de O23 weer op niveau te komen. Dit is met hem besproken en we waren het er samen over eens dat hij aan zou sluiten bij het eerste op het moment dat dit kon."

Zover zal het dus niet gekomen. DOVO voelt zich achter de rug om bedrogen door de speler en zal in overleg treden met Roseboom over de ontbinding van zijn contract. "We willen het op een nette manier afsluiten", klinkt het vanuit het Veenendaalse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -